Implantnet

Θέματα παιδείας, κοινωνίας, οδοντιατρικής επιστήμης και όχι μόνο…

Ελλάδα ώρα μηδέν

moses-red-sea

Ελλάδα ώρα μηδέν

Ανεξάρτητα του αν ψηφίζουμε «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ», όλοι τουλάχιστον συμφωνούμε, ότι η πατρίδα μας βρίσκεται σε ένα οριακό επίπεδο. Όλοι συνειδητοποιούμε, ότι η επόμενη μέρα θα είναι διαφορετική, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο, από το ότι αναγκαστικά πρέπει να αλλάξουμε και εμείς. Συνήθειες, νοοτροπίες, πρακτικές. Δεν πρόκειται να κάνω κήρυγμα. Αν κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη, σίγουρα θα βρούμε την απάντηση, για το πώς πρέπει να πορευτεί από εδώ και πέρα ο καθένας μας.  Αν νομίζετε ότι είμαστε ο περιούσιος λαός, θα πρέπει να δείτε πως πέρασε πχ ο εκλεκτός λαός του Θεού, το εβραϊκό γένος, όταν μετά από 400 χρόνια σκλαβιά στην Αίγυπτο, κάποια στιγμή ο Θεός τους είπε να βγουν από εκεί και να περάσουν μέσα από μια έρημο, για να φτάσουν στην γη της επαγγελίας, ακολουθώντας μια διαδρομή, που αν κανείς την πάρει από την θάλασσα, δεν θα χρειαστεί πάνω από 11 μέρες. Τι θα έπρεπε να κάνουν; Έπρεπε να Τον εμπιστευτούν γιατί Αυτός τους είπε να βγουν και τους είχε δώσει υποσχέσεις για αυτό; Τι έκαναν; Το ακριβώς αντίθετο. Με κάθε δυσκολία τα έβαζαν με τον Μωυσή και τον Θεό, λαχταρούσαν τα αγγουράκια, τα σταφύλια και τα σύκα στην Αίγυπτο. Τους έθρεψε με μάνα στην έρημο και αυτό το βαρέθηκαν να το γεύονται και νοστάλγησαν το κρέας. Σε κάθε δυσκολία δεν έπαψαν να γκρινιάζουν και να ζητούν να γυρίσουν πίσω, γιατί προτιμούσαν την σκλαβιά από το να αφήσουν τα κόκκαλα τους στην έρημο, υπακούοντας στο θέλημα του Θεού που τους είπε να φύγουν για μια καλύτερη ζωή. Και έμειναν στην έρημο 40 χρόνια..

Ο καθένας μπορεί να κάνει τους συνειρμούς του, μπορείς να χλευάσεις και να θεωρήσεις αυτά που γράφω σαν μια παρωχημένη θεολογία, ή ένα καλό παραμύθι. Το θέμα είναι ότι πολλές φορές ο εύκολος δρόμος είναι σίγουρα ο πιο ευχάριστος. Και εύκολο είναι να συνεχιστεί η νοοτροπία του κακομαθημένου παιδιού που συνέχεια ζητά χαρτζιλίκι, γιατί θα κάνει ζημιά στο μαγαζί του μπαμπά. Έχουμε γεμίσει οικονομολόγους, πολιτικούς αναλυτές, αγανακτισμένους κλπ. Το θέμα είναι αν έχουμε υπεύθυνους ανθρώπους, που θα αναγνωρίσουν σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση και το δικό τους μερίδιο ευθύνης, που θα βάλουν πλάτη αύριο ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, ώστε αυτή η χώρα να πάει μπροστά. Την λύση δεν θα την δώσουν οι πολιτικοί. Θα την δώσουν όμως άνθρωποι, που θα έχουν λίγο Θεό μέσα τους και θα προσεύχονται για τον τόπο τους, γιατί Αυτός κάνει την διαφορά. Διαφορά ή διαφθορά, αυτό είναι το δημοψήφισμα, που ποτέ   βέβαια δεν θα πραγματοποιηθεί, γιατί όλοι μας λειτουργούμε ατομοκεντρικά και όχι συλλογικά και τον Θεό τον θυμόμαστε μόνο όταν τον έχουμε ανάγκη ή για να τον κατηγορήσουμε.

Αυτή η χώρα που έδωσε, όχι μόνο τα φώτα του πολιτισμού αλλά και τον ξεχασμένο Θεό, δεν έχει τελειώσει την αποστολή της, ότι και να λένε, ότι και να σχεδιάζουν, όσο και να εκφοβίζουν-εκβιάζουν. Δεν θα μας τελειώσουν αυτοί, δεν μπορούν, αλλά μπορούμε όμως κάλλιστα να αυτοκτονήσουμε αν ξεχάσουμε την παράδοση, τις αξίες μας και όλα αυτά που μας έκαναν τουλάχιστον μέχρι τώρα διαφορετικούς. Σε τελική ανάλυση το πρόβλημα δεν είναι ούτε οικονομικό ούτε πολιτικό. Είναι κατά βάση πνευματικό-ηθικό. Η τύχη είναι μόνο στα δικά μας χέρια. Ένας μόνο μπορεί να μας σώσει, ας Τον θυμηθούμε έστω και την ύστατη στιγμή.

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: