Implantnet

Θέματα παιδείας, κοινωνίας, οδοντιατρικής επιστήμης και όχι μόνο…

Χριστός Ανέστη!!!

Ο τάφος του Ιησού είναι άδειος!!! Το γεγονός αυτό που συνέβηκε πριν από 2000 χρόνια, στις μέρες μας, θα αποτελούσε μεγάλη είδηση αυτή σε όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε αυτό. Ο ίδιος ο Ιησούς είχε αναστήσει μόλις πριν από 7 μέρες τον φίλο του Λάζαρο, αλλά και άλλους όπως την θυγατέρα του Ιάειρου, αλλά και τον γιό της χήρας της πόλης Ναίν. Όμως αυτήν την φορά τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Όλοι αυτοί κάποια στιγμή στην συνέχεια πέθαναν, ενώ ο Ιησούς εξακολουθεί να ζει αναστημένος και επηρεάζει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Πέρασε από την ιστορία της ανθρωπότητας και άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της παρουσίας του. Μίλησε όπως κανένας άλλος. Με εξουσία και απλότητα είπε, ότι αυτός και ο Θεός πατέρας του ήταν ένα και όποιος τον είχε δει, ήταν σαν να έχει δει τον πατέρα. Αν δεν ήταν παρανοϊκός, ή απατεώνας τότε θα πρέπει να ήταν αυτό που διακήρυττε. Προκάλεσε τους θεολόγους της εποχής του, κάνοντας παρέα με πόρνες και τελώνες, παραβιάζοντας όταν υπήρχε ανθρώπινη ανάγκη, συστηματικά τις εντολές του θρησκευτικού νόμου, ισχυριζόμενος ότι κανείς δεν μπορεί να τον ελέγξει σε τίποτα από ηθικής απόψεως. Στο τέλος για να τον καταδικάσουν το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν, ήταν να επιστρατέψουν ψευδομάρτυρες σε μια δίκη παρωδία, όπου το αποτέλεσμα ήταν γνωστό πριν από την διεξαγωγή της.

Πέθανε γυμνός, βασανισμένος και εγκαταλειμμένος από όλους και πάνω στον σταυρό το μόνο που βρήκε να πει, ήταν να ζητήσει από τον πατέρα του να συγχωρήσει τους σταυρωτές του. Όλες οι λεπτομέρειες που αφορούσαν την ζωή του, είχαν ήδη προφητευθεί με εκπληκτική ακρίβεια, ήταν γραμμένες στην Παλαιά Διαθήκη και εκπληρώθηκαν κατά γράμμα. Από το ότι θα γεννηθεί από παρθένο στην πόλη Βηθλεέμ, θα ζήσει στην Γαλιλαία, μέχρι και με τι τρόπο θα πεθάνει ότι δηλαδή θα αποδοκιμαστεί, θα σταυρωθεί, θα μοιραστούν τα ρούχα του με κλήρο, θα πιεί ξύδι, θα τρυπηθεί η πλευρά του χωρίς να σπάσουν τα μέλη του και τέλος θα ταφεί στον τάφο ενός πλουσίου.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ήταν από κάθε άποψη ξεχωριστός. Ενέπνευσε τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, πολλοί από τους οποίους έδωσαν την ζωή τους με μαρτυρικό τρόπο στο διάβα της ιστορίας. Θα μπορούσα να γράφω σελίδες ολόκληρες για αυτόν όμως θα σταματήσω για να πω κάτι που για μένα είναι περισσότερο σημαντικό. Παρά τις αναρίθμητες αποδείξεις, που είναι ιστορικές, θεολογικές, λογικές υπάρχει ένας τρόπος να προσεγγίσεις το μυστήριο της ενανθρώπισης του Θεού και του λόγου της παρουσίας του στον κόσμο και αυτό είναι η πίστη. Αν δεν πιστέψεις ότι ήρθε για σένα για να σε σώσει δεν μπορεί να εισέλθει με το ζόρι στην ζωή σου. Ο Θεός σέβεται την ελευθερία σου και την απόφαση σου για το πώς θα ζήσεις. Δεν ήρθα να καλέσω τους δίκαιους αλλά τους αμαρτωλούς σε μετάνοια είπε. Η αμαρτία εισήλθε με τον πρώτο άνθρωπο στην ανθρωπότητα, απλώθηκε σαν μια μολυσματική ασθένεια και το αποτέλεσμα της ήταν η αποξένωση από το πρόσωπο του Θεού και ο θάνατος. Αυτό που είναι σε μας ήταν ακατόρθωτο, η εκπλήρωση δηλαδή του θελήματος του Θεού, έγινε πραγματικότητα από τον Ιησού Χριστό. Η κατάρα της αμαρτίας και του θανάτου που ακολουθούσε το ανθρώπινο γένος, καρφώθηκε πάνω στον σταυρό και με την ανάσταση τώρα όποιος πιστέψει σε αυτόν που έπαθε για μας, αποτελεί παρελθόν γιατί πλέον έχει ανοίξει ο δρόμος για τον ουρανό.

Πάτησε τον θάνατο με τον θάνατο του. Μας συνανέστησε και μας συνεκάθησε στα δεξιά του Θεού. Πήρε την καταδίκη μας, μας συγχωρεί, μας ευλογεί και μας προστατεύει καθημερινά. Τι θέλει τελικά ο Θεός από την ζωή μας; Να την αφιερώσουμε σε αυτόν, αυτός άλλωστε την έδωσε. Να πιστέψουμε στον αναστημένο Χριστό, να του δώσουμε την άδεια να μπει στην ζωή μας και να μας αλλάξει, ώστε να του μοιάξουμε καθώς θα μας μεταμορφώνει καθημερινά. Να τον εμπιστευτούμε για τις επιλογές της ζωής μας και να τον αγαπήσουμε όπως μας αγάπησε αυτός και έδωσε την ζωή του για μας. Αν τον αγαπήσουμε πραγματικά, θα ακολουθήσουμε με την δύναμη του τις εντολές του, που δεν θα μας φανούν βαρειές. Εμείς θα κάνουμε την αρχή με μετάνοια, αυτός θα κάνει όλα τα υπόλοιπα μέσα από τον δρόμο που χαράζει η Εκκλησία.

Χρόνια πολλά και ο αναστημένος Χριστός ας φωτίζει τον δρόμο μας.

 

ΝΙΚΟΣ ΝΤΑΜΠΑΡΑΚΗΣ

Advertisements

Single Post Navigation

4 thoughts on “Χριστός Ανέστη!!!

  1. Χριστός Ανέστη – Χρόνια Πολλά !

  2. Αληθώς ανέστη.

  3. ANGELIKI on said:

    ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ!
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!

  4. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: