Implantnet

Θέματα παιδείας, κοινωνίας, οδοντιατρικής επιστήμης και όχι μόνο…

Dr Νταμπαράκης Νίκος, Επικ. Καθηγητής ΑΠΘ

Ονομάζομαι Νταμπαράκης Νίκος. Γεννήθηκα το 1965 στη Αθήνα και αποφοίτησα από το 22ο Λύκειο Αθηνών. Το 1982 μετά από πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις, γράφτηκα στην Οδοντιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. απ’ όπου αποφοίτησα τον Φεβρουάριο του 1988 με βαθμό «ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ». Από το Φεβρουάριο του 1988 υπηρέτησα ως άμισθος επιστημονικός συνεργάτης στο εργαστήριο της Οδοντοφατνιακής Χειρουργικής, Χειρουργικής Εμφυτευματολογίας & Ακτινολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Στο ίδιο εργαστήριο παρακολούθησα το διετές άτυπο μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Τον Μάρτιο του 1998 αναγορεύτηκα διδάκτορας του Οδοντιατρικού Τμήματος του Α.Π.Θ. με βαθμό «ΑΡΙΣΤΑ». Το 1997 μετά από κατατακτήριες εξετάσεις γράφτηκα στο Θεολογικό Τμήμα του Α.Π.Θ απ’όπου αποφοίτητα τον Μάρτιο του 2002 με βαθμό «ΑΡΙΣΤΑ». Τον Απρίλιο του 2001 εξελέγην Λέκτορας στο εργαστήριο Οδοντοφατνιακής Χειρουργικής, Χειρουργικής Εμφυτευματολογίας και Ακτινολογίας του Τομέα Χειρουργικής Στόματος του Τμήματος Οδοντιατρικής και τον Ιανουάριο του 2009 εξελέγην Επικ. Καθηγητής θέση στην οποία διορίστηκα τον Μάιο του 2009 και μονιμοποιήθηκα τον Ιούνιο του 2013.  Το επιστημονικό μου έργο υπάρχει στην προσωπική μου ιστοσελίδα http://www.implant-net.gr. E-mail: nikdab@gmail.com, Τηλ.: 698 6721241

IMG_2600 new

262 thoughts on “Dr Νταμπαράκης Νίκος, Επικ. Καθηγητής ΑΠΘ

  1. ANGELIKI on said:

    Ενδιαφέρον C.V.!
    Ωραία ιδέα! καλή επιτυχία!

  2. Giorgos Theod on said:

    Πολύ καλός και ενδιαφέρον ο ιστοτόπος που έχετε αναπτύξει. Τον βρήκα τυχαία ψάχνοντας πληροφορίες για την εμφυτευματολογία. Κατατοπιστικά και εκτενή τα άρθρα που έχετε ανεβάσει. Δεν ανήκω στον κλάδο, απλά ήθελα να ενημερωθώ πριν προχωρήσω σε κάποια εμφύτευση.
    Μπορώ να κάνω δύο μικρές ερωτήσεις;
    Υπάρχει δυνατότητα να γίνει εμφύτευση σε θέσεις όπου η εξαγωγή έχει γίνει αρκετά παλιά;
    Σε περίπτωση που πρόκειται να γίνει εξαγωγή τώρα, χρειάζεται να γίνει κάποια εργασία ως πρόβλεψη για την μελλοντική εμφύτευση;

  3. implantnet on said:

    Αγαπητέ Γιώργο,
    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Απαντώ στα ερωτήματά σου:
    1. Δεν έχει σημασία αν η εξαγωγή έχει γίνει παληά. Απλά πρέπει να υπάρχει ικανό οστούν για να έχει το εμφύτευμα αρχική σταθερότητα. Το πρόβλημα με τις εξαγωγές είναι οτι τα δόντια που αναγκαζόμαστε να βγάλουμε τις περισσότερες φορές έχουν τέτοια παθολογία που έχει επιπτώσεις στο οστούν που τα περιβάλλει, υπονομεύοντας την ποιότητα και την ποσότητα αυτού.
    Αν η εξαγωγή γίνεται τώρα θα πρέπει να γνωρίζεις οτι η σύγχρονη εμφυτευματολογία έχει την δυνατότητα την ίδια στιγμή με την εξαγωγή να τοποθετήσει και το εμφύτευμα με πολύ καλή πρόγνωση.

  4. giorgostsarp on said:

    Πολύ καλή δουλειά μπράβο !

    μήπως μπορείτε να μου πείτε που μπορώ να βρώ στην ελλάδα την ossix ?

    ευχαριστώ

  5. Μιχαλης on said:

    Κε Νταμπαράκη, είμαι ασθενής ο οποίος αναζητώντας πληροφορίες για τα εμφυτεύματα “έπεσα” και στη σελίδα σας. Θα ήθελα τη βοήθειά σας στα παρακάτω, διότι έχω μπερδευτεί:
    1. Ποιός μπορεί να βάζει εμφυτεύματα, ο χειρουργός – οδοντίατρος με κάποια σεμινάρια ή ο γναθοχειρουργός?
    2. Εχώ 6 δόντια στην άνω γνάθο που στηρίζουν ακίντη γέφυρα 10 δοντιών. Σε τακτική εξέταση που μου έκανε ο οδοντίατρός μου, μου είπε ότι οι κυνόδοντες έχουν τεριδονισθεί και θέλουν εξαγωγή και μου πρότεινε να βγάλω και τα υπόλοιπα τα οποία είναι καλά ακόμη και να βάλω ένα πέταλο 12 δοντιών με εμφυτεύματα (6 το πλήθος). Ρώτησα και κάποιον άλλον και μου είπε ότι μπορεί να διατηρήσει τα 4 με μιά φέφυρα και να τοποθετήσει εμφυτεύματα για να κάνει δύο γέφυρες ανεξάρτητες (μια σε κάθε πλευρά) για να κλύψει τις μασητικές μου ανάγκες. Ποια λύση είναι η σωστή?
    3. Υπάρχει η δυνατότητα άμεσης τοποθέτησης δοντιών και όχι μετά από 4-6 μήνες?
    4. θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα εάν μου στέλνατε τα στοιχεία κάποιου που έχετε εμπιστοσύνη για να τον συμβουλευθώ στην Αθήνα.
    5. επειδή φοβάμαι την διαδικασία μπορώ να την κάνω με μέθη?
    Είμαι 45 χρονών και υπάρχει σε ψηφιακή μορφή πρόσφατη πανοραμική.
    Ευχαρσιτώ για το χρόνο σας και θα εκτιμούσα ιδιαίτερα την βοήθειά σας.

    • Σταματοπουλου Αναστασία on said:

      Γιατρέ μου καλησπέρα και συγχαρητηρια για τη σελίδα σας . Είμαι η Νατάσα και θα ήθελα αν μπορούσατε να μου δωσετε και εμένα μια βοήθεια στο προβλημά μου . Εδώ και πέντε χρόνια συγκεκριμένα μετά την γέννηση της κορούλας μου , εσπασε ο τρίτος τραπεζίτης από την δεξια μεριά της κάτω γνάθους . Ο γιατρός μου απονευρωσε το δόντι και βάλαμε γέφυρα . Εφέτος το καλοκαίρι το συγκεκριμένο δόντι έπιασε απόστημα και αφου πηρα αντιβίοση ο γιατρός εβγαλε τη θήκη και το ξανααπονεύρωσε . Μετά από τρείς μήνες (τωρα δηλαδή) το΄συγκεκριμένο δόντι εχει πάλι απόστημα εχω αφόρητους πόνους πρήσημο και δεν ξέρω τι πραγματικά πρέπει να κάνω . Θα εκτιμούσα μια άμμεση απάντηση γιατι υποφέρω από τους πόνους . Φιλικά Νατάσα

  6. Στάθης on said:

    Αγαπητέ μου Νίκο, θερμά συγχαρητήρια για την εκλογή σου στην θέση του Επικ .Καθηγητή. Η Οδοντιατρική κοινότητα πρέπει να αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανη , που απέκτησε στις τάξεις της άλλον ένα άξιο Καθηγητή στα ακαδημαϊκά της έδρανα,
    μα και ταυτόχρονα έναν βαθιά σκεπτόμενο άνθρωπο, με πολύπλευρες γνώσεις και γόνιμες ανησυχίες επί παντός επιστητού φυσικού και μεταφυσικού.Εύχομαι εκ βάθους καρδίας κάθε καλό για την συνέχεια της καριέρας σου .Αυτοί που έχουν την τιμή να τους ονομάζεις φίλους σου,αισθάνονται μεγάλη χαρά , παραδειγματίζονται και παίρνουν θάρρος στον δικό τους καθημερινό αγώνα. ΕΥΓΕ . Στάθης.

  7. implantnet on said:

    Ευχαριστώ!!!

  8. implantnet on said:

    Αγαπητέ Μικχάλη συγνώμη για την καθυστέρηση. Μια ίωση με κατέστησε “ανενεργό” για 7 μέρες. Ερχομαι τώρα στα ερωτήματα σου
    1. Ποιός μπορεί να βάζει εμφυτεύματα, ο χειρουργός – οδοντίατρος με κάποια σεμινάρια ή ο γναθοχειρουργός?
    Και δύο μπορούν εξίσου καλά. Εξαρτάται βέβαια και απο την πολυπλοκότητα του περιστατικού. Δεν είναι βέβαια μόνο η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων αλλά και η σωστή τους προσθετική αποκατάσταση.

    2. Εχώ 6 δόντια στην άνω γνάθο που στηρίζουν ακίντη γέφυρα 10 δοντιών. Σε τακτική εξέταση που μου έκανε ο οδοντίατρός μου, μου είπε ότι οι κυνόδοντες έχουν τεριδονισθεί και θέλουν εξαγωγή και μου πρότεινε να βγάλω και τα υπόλοιπα τα οποία είναι καλά ακόμη και να βάλω ένα πέταλο 12 δοντιών με εμφυτεύματα (6 το πλήθος). Ρώτησα και κάποιον άλλον και μου είπε ότι μπορεί να διατηρήσει τα 4 με μιά φέφυρα και να τοποθετήσει εμφυτεύματα για να κάνει δύο γέφυρες ανεξάρτητες (μια σε κάθε πλευρά) για να κλύψει τις μασητικές μου ανάγκες. Ποια λύση είναι η σωστή?
    Για να απαντήσω στο ερώτημα αυτό παραθέτοντας την γνώμη μου πρέπει πρώτα να δώ την ακτινογραφία αλλά και τον τρόπο με τον οποίο κλείνουν οι γνάθοι. Ετσι δεν μπορώ να βοηθήσω.

    3. Υπάρχει η δυνατότητα άμεσης τοποθέτησης δοντιών και όχι μετά από 4-6 μήνες?
    Βεβαίως εφόσον εκπληρώνονται οι προυποθέσεις για αυτό. Το πιό σημαντικό είναι να υπάρχει καλή αρχική σταθερότητατου εμφυτεύματος

    4. θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα εάν μου στέλνατε τα στοιχεία κάποιου που έχετε εμπιστοσύνη για να τον συμβουλευθώ στην Αθήνα.
    Μπορείς να μου στείλεις τα στοιχεία σου (ονομα-τηλ) στο nikosd@dent.auth.gr και θα κάνω οτι μπορώ

    5. επειδή φοβάμαι την διαδικασία μπορώ να την κάνω με μέθη?
    Αυτό που αναφέρεις επιστημονικά λέγεται sedation. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει το νομικό πλαίσιο για την εφαρμογή Αθήνα που μένεις αυτό γίνεται στις κλινικές METROPOLITAN και ΥΓΕΙΑ από αξιόλογους συναδέλφους

  9. kalimera thelo boithia exo tia implant kai thelo na valo ta dontia poso stixizoyn kai pou pmoro na pao efharisto

  10. Ζησης on said:

    πολυ ενδιαφεροντα αρθρα….πολυ καλη η προσπαθεια…κυριε νταμπαρακη ειμαι οδοντιατρος υπηρξα φοιτητης σας το 2001….μεσω κοινου μας γνωστου ησασταν και στα εγκαινια του ιατρειου μου πριν απο ενα χρονο….στη σιατιστα….

    αν μπορουσατε θα ηθελα να μου πειτε δυο λογια για τα αμεσα εμφυτευματα,επειδη μεσα σ’αυτο το χρονο λειτουργιας του ιατρειου μου δεν ηταν λιγοι αυτοι που εδειξαν ενδιαφερον…πειτε μας για παραδειγμα:

    1)ποιες ειναι οι ενδειξεις και οι αντενδειξεις τους..
    2)απο ποιους παραγοντες εξαρταται η επιτυχια τους ή η αποτυχια τους…
    3)πλεονεκτηματα και μειονοκτηματα σε σχεση με τα απλα εμφυτευματα…

    σας ευχαριστω προκαταβολικα και σας ευχομαι καλη συνεχεια στο εργο σας….

    • ΔΑΛΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ on said:

      ΚΑΛΙΣΠΕΡΑ ΓΙΑΤΡΕ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE ΣΑΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ. ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΑΓΩΓΗ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ 2ου ΓΟΜΦΙΟΥ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΟΣ (2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗ). ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΟΣ (ΠΡΙΝ 2 ΜΕΡΕΣ) ΠΕΙΡΑΧΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΥΡΟ. ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΚΑΤΩ ΧΕΙΛΟΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΜΟΥΔΙΑΣΕ ΠΟΤΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ. ΜΟΥ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΩΣ ΠΑΡΟΔΙΚΟ. ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑ ΑΝΥΣΥΧΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΛΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΩ (ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΕΓΓΕΦΑΛΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΣΩ ΣΩΣΤΑ) ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΩ; ΚΑΠΟΙΑ ΑΓΩΓΗ Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ; ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΑΝ ΜΕ ΕΙΧΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΛΑΓΑ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΑ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ.

      • implantnet on said:

        Περασε δυστυχώς καιρός για να απαντήσω στο σχόλιο περί υπαισθησιας (μούδιασμα) μετά απο τοποθέτηση εμφυτεύματος. Το θέμα ειναι μεγάλο και σοβαρό και σε λίγες μέρες ανέβαζω σχετικό άρθρο.

  11. Θεοδώρα on said:

    Γεια σας!Είμαι 24 ετών κ στα 19 μου έκανα επανορθωτική γναθοχειρουργική επέμβαση
    στην κάτω γνάθο.Στο αριστερό μέρος της γνάθου αναγκαστικά έγινε διπλή οστεοτομή.
    Πλέον μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα εξωτερικά στο δέρμα(ΜΟΝΟ στην αριστερή πλευρά
    και όχι στη δεξιά)έχω ένα ελαφρύ αλλά αισθητό μούδιασμα.Είναι αυτό φυσιολογικό?
    Που οφείλεται?
    Υπάρχει περίπτωση κάποια στιγμή να αποκατασταθεί πλήρως η αισθητικότητα
    στο σημείο?Σε τι ειδικότητας γιατρό πρέπει να απευθυνθώ?

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
    Θεοδώρα.

  12. implantnet on said:

    Αγαπητή Θεοδώρα,
    Μετά από την επέμβαση που υπέστης που ελπίζω να αποκατέστησε και να έλυσε αισθητικά προβλήματα είναι επακόλουθο να παρουσιάζονται τέτοιου είδους επιπλοκές. Απο τα συμπτώματα που περιγράφεις υποθέτω οτι πρόκειται για μια υπαισθησία του κάτω φατνιακού νεύρου, το οποίο από οτι φαίνεται τραυματίστηκε αναπόφευκτα στην χειρουργική διαδικασία. Το γεγονός οτι τα συμπτώματα παραμένουν πέραν της διετίας μαρτυρούν οτι η αναπλαστική και αναγεννητική ικανότητα του νεύρου εχει εξαντλήσει τα όρια της και δεν νομίζω οτι μπορείς να περιμένεις περαιτέρω βελτίωση. Οπωσδήποτε το θέμα αυτό μπορείς να το συζητήσεις με γναθοχειρουργούς που είναι νομίζω οι περισσότερο ειδικευμένοι για το θέμα απο την στιγμή που αναλαμβάνουν τις σχετικές επεμβάσεις. Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την επικοινωνία
    Νίκος Νταμπαράηκης

  13. Κ.Νταμπαράκη έψαχνα πληροφορίες για το ξηρό φατνίο γιατί μου έτυχε μετά απο εξαγωγή φρονιμίτη,σας παρακαλ’ω να με πληροφορήσετε για το κόστος της θεραπείας καθώς και για το χρόνο που απαιτείται. Με εκτίμηση.

  14. implantnet on said:

    Πάνο, αν εγώ κάνω την εξαγωγή δεν χρεώνω την θεραπεία του ξηρού φατνίου που συμβαίνει μερικές φορές. Αρα η συμβουλή μου είναι να πας στο οδοντίατρο που έκανε την εξαγωγή.

  15. Αγγελα Παπαδακη on said:

    κε Νταμπαρακη συγχαρητηρια για το blog σας ,ειναι παρα πολυ χρησιμο,

    ειμαι 40 ετων και ετοιμαζομαι να υποβληθω σε επεμβαση ανυψωσης ιγμορειου για την τοποθετηση εμφυτευματος στην ανω γναθο.Η ερωτηση μου ειναι ¨πρεπει να κανω καποια ΩΡΛ εξεταση για ελεγχο της καταστασης του ιγμορειου προ της επεμβασης και αν ναι συγκεκριμενα ποια ειναι αυτη??Ο ΩΡΛ μου δεν γνωριζει κατι σχετικα .
    Εχω dental scan.

    Eυχαριστω εκ των προτερων
    αγγελα

    • implantnet on said:

      Αγγέλα σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Η απάντηση είναι ότι δεν χρειάζεται εξέραση ΩΡΛ την στιγμή που δεν υπάρχει κάποια παθολογία αισθητή σε σένα. Προχώρα…

  16. Γεια σας, κατ’αρχήν ευχαριστούμε για τις blog-απαντήσεις και γνώμες σας περί διαφόρων ζητημάτων.

    Με την ευκαιρία λοιπόν της ανοιχτής αυτής συζήτησης, θα ηθελα να θέσω και εγώ το πρόβλημά μου! Πριν 8 μέρες έκανα αφαίρεση 2 έγκλειστων φρονημιτων, δεξιά. Ο πάνω αφαιρέθηκε άνετα και γρήγορα , όμως ο κάτω είχε κολλημένο ένα νεύρο, όπως μου είπε ο γναθοχειρούργος και θα κινδύνευε να νεκρώσει το χείλος μου, όμως το πρόσεξε όπως με διαβεβαίωσε. Την επόμενη μέρα που τον επιφκεύθηκα ήμουν OK. Όμως μια μέρα μετά (δηλ. 2 μετά την επέμβαση) ένιωσα το μισο κάτω χείλος και σαγόνι μουδιασμένα/νεκρωμένα (μαζί και τα αντίστοιχα 2 δόντια). Ο γιατρός είπε ότι θα επανέλθει, αλλα δε ξέρει πόσο θα πάρει. Θέλω να σας ρωτήσω τα εξής: 1. πόσο συχνό είναι να συμβεί αυτό? 2. Όντως επανέρχεται κάποια στιγμή? 3. Έχετε εκτίμιση πόσο χρόνο περίπου χρειάζεται? 4. Το γεγονός ότι ενώ μια μέρα μετά ήμουν OK, και το μούδιασμα ήρθε 2 μέρες μετά, κάνει την κατάσταση πιο “αισιοδοξη”? (μαζί με το ότι νιώθω σαν μικρές “βελόνες” κάποιες στιγμές από τότε σε αυτή την περιοχη.

    Σας ευχαριστώ πολύ!

  17. implantnet on said:

    Αγαπητέ Κώστα, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια:
    1. Συμβαίνει και στις περιπτώσεις των εξαγωγών δεν είναι με υπαιτιότητα του γιατρού. Να φανταστείς οτι μου συνέβη στον ίδιο μου τον πατέρα
    2. επανέρχεται ανάλογα με την βλάβη αλλά μπορεί να πάρει και 2 χρόνια
    3. Είναι πιο αισιόδοξο το οτι συνέβη μια μέρα μετά. Πιθανώς το οίδημα ή ένα αιμμάτωμα μετεγχειρητικό να πιέζει το νεύρο στην περιοχή. Οταν υποχωρήσει 2 βδομάδες μετά θα φύγουν και τα συμπτώματα
    Καταλαβαίνω την ενόχληση και την ανησυχία σου. Αυτά όμως συμβαίνουν δυστυχώς..

  18. Αθανάσιος Δούσκος on said:

    Αγαπητέ κύριε Καθηγητά.
    Με όλο τον σεβασμό θα επιθυμούσα να σας ρωτήσω για ένα θέμα που με απασχολεί.
    Έχω μια θήκη με άξονα, στον 12ο οδόντα, στην άνω γνάθο. Μετά από 11 χρόνια που το έχω, σχηματίστηκε κύστη, πιθανώς λόγω κατάγματος του δοντιού από τον άξονα της θήκης. Υποβλήθηκα σε ακροριζεκτομή. Μετά την ακροριζεκτομή, έκανα συρίγγειο, και εκ νέου δημιουργήθηκε η κύστη στην άνω γνάθο, πάνω από την ρίζα του δοντιού. Το δόντι μαζί με την θήκη, πρέπει πλέον να βγεί, ώστε να καθαριστεί η κύστη και να προχωρήσω σε τοποθέτηση εμφυτεύματος. Το ερώτημα είναι. Σε 40 μέρες που θα αρχίσει να υποστρέφει το ούλο, θα είναι δυνατό να μπεί το εμφύτευμα; Θα χρειαστώ οπωσδήποτε μόσχευμα; Υπάρχουν συνάδελφοι γναθοχειρουργοί, που μου εγγυώνται, πως στις 40 μέρες μπορεί να μπεί χωρίς επιπλοκές εμφύτευμα (χωρίς μόσχευμα), ενώ ο περιοδοντολόγος αρνείται, και ισχυρίζεται πως πρέπει να περιμένω 2-3 μήνες, μετά να μπεί μόσχευμα, και τέλος το εμφύτευμα (και όλα αυτά με κόστος στην ισοϋψή ομοιομορφία του ούλου, λόγω συρρίκνωσης). Τί είναι το καλύτερο σε αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν κύριε Καθηγητά; Αξίζει το ρίσκο να βάλω το εμφύτευμα στις 40 μέρες μετά την εξαγωγή, αφού θα χει καθαρίσει η φλεγμονή, με ότι οστικό υπόλοιπο θα έχω; Θα πετύχει; Ή να ακολουθήσω το πιθανώς “overtreatment”, με το οστικό μόσχευμα.

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    • implantnet on said:

      Αγαπητέ φίλε, Εγώ είμαι με τον περιοδοντολόγο. Κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί τίποτα, ειδικά όταν πρόκειται για την πρόσθια αισθητική περιοχή. Για να εκφέρω άποψη πρέπει να σε δώ από κοντά. Ωστόσο η λύση της τοποθέτησης μοσχεύματος και της τρίμηνης αναμονής είναι η πιο συνετή

  19. βιβη on said:

    Πόσο κοστίζει η εξαγωγή των ανω φρονιμητών περίπου?
    Χρειάζονται κάποια λεφτά extra για αναισθησία?
    Είναι κάτι που επιβάλλεται και θέλω να ξέω περίπου τι με περιμένει…

  20. implantnet on said:

    Ανάλογα με την ταρίφα του γιατρού, τον βαθμό δυσκολίας κλπ
    Η τοπική αναισθησία περιλαμβάνεται μέσα στην διαδικασία της εξαγωγής, είναι προυπόθεση και δεν χρεώνεται
    Στην άνω γνάθο οι εξαγωγές είναι εύκολες και δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο να γνωρίζεις. Η εμπειρία του γιατρού κάνει περισσότερο ανώδυνη την διαδικασία και οπωσδήποτε ανεβάζει πιθανά το κόστοςε

  21. ΑΓΓΕΛΙΚΗ on said:

    Γεια σας

    θα ήθελα να αναφέρω και εγώ το προβλημά μου,πριν 1 εβδομάδα έκανα εξαγωγή ημιέγκλειστου φρονιμήτη ο γναθοχειρουργος μου έκανε 3 ενέσεις όμως μέχρι το βράδυ της ίδιας ημέρας είχα ξεμουδιάσει εκτός από ένα κομμάτι της κάτω γνάθου το οποίο δεν έχει ξεμουδιάσει ακόμη μετά από τοσες μέρες,την επόμενη μέρα που πήγα στο γιατρό μου είπε πως χτύπησε νεύρο και πως δεν έχει ιδέα σε πόσο χρονικό διάστημα θα υποχωρήσει.Φυσικά αυτό είναι πολύ ενοχλητικό και τις 2 τελευταίες ημέρες έχει αρχίσει και με καει πολύ οπως τα εγκάυματα όπως επίσης νιώθω πολύ συχνά σαν να με τρυπάνε καρφίτσες σε εκείνο το σημείο.Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω είναι απίστευτα ενοχλητική αυτή η αίσθηση…

  22. implantnet on said:

    Αγαπητή Αγγελική,
    Τα συμπτώματα όπως τα περιγράφεις παραπέμπουν σε μια υπαισθησία του κάτω φατνιάκού νεύρου η οπία προέκυψε κατα την διαδικασία εξαγωγής του φρονιμήτη. Συνήθως αυτό συμβάνει είτε όταν οι ρίζες του υπο εξαγωγή δοντιού είναι κοντά στην διαδρομή του νέυρου ή σε μια αρκετά εργώδη εξαγωγή όπου υπάρχει αρκετή καταπόνηση των γύρω ανατομικών δομών. Η υπαισθησία αυτή στις περισσότερες φορές υποχωρεί από 6 μήνες έως 2 έτη. Δεν μπορείς να κάτι τίποτα για αυτό παρα μόνο υπομονή. Περαστικά..

  23. ΔΗΜΗΤΡΑ on said:

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ,

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΔΟΝΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ.ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 21/06/2010 ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΝΑΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΙΧΑ ΠΡΗΞΙΜΟ.
    ΤΑ ΡΑΜΑΤΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΕΣΑ ΕΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΥΛΟ ΕΧΕΙ ΘΡΕΨΕΙ.
    ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΩ … ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

    • ΔΗΜΗΤΡΑ on said:

      ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΓΙΑΤΡΕ, ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΑΙΡΕΣΕ .
      ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ.
      ΕΓΩ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΡΡΩΤΙΕΜΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΗ Η ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΩ ΞΑΝΑ….

      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
      ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
      ΔΗΜΗΤΡΑ

  24. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΝΕΒΗ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ…Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ 14 ΧΡΟΝΩΝ ΣΕ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΤΟΥ ΕΣΠΑΣΕ–ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΙΖΑ ΤΟ ΔΟΝΤΙ…ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 2 ΩΡΩΝ ΤΟ ΔΟΝΤΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΑΜΕΣΑ , ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΑΝΑΚΟΛΗΣΗ 50% , ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3-4 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΩΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΝΕΟΥ ΔΟΝΤΙΟΥ.. ΕΧΩ ΑΝΗΣΥΧΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΟΛΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΑΣ , ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΑΝΙΚΟΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ , Η ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΙΣΩΣ ΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ…
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΑΣ.
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    ΜΙΧΑΛΗΣ.

    • ΕΛΕΝΗ on said:

      Καλησπερα. Πριν απο ενα μηνα ο γιος μου 14 χρονων επαθε ατυχημα και ξεριζωθηκαν τα 2 κεντρικα επανω δοντια και το πρωτο δεξι διπλα στον κοινοδοντα. Τα δοντια επανατοποθετηθηκαν ετος μιας ωρας απο οδοντιατρο. Ενα μην μετα εχουμε απονευρωσει και τα τρια δοντια και ειναι στηριγμενα με ενα πλεγμα . Μου ειπαν (οχι ο οδοντιατρος που τον παρακολουθει) οτι λογω της απωλειας θα υποχωρισει το οστο και πως θα χρειαστει να γινει εκ νεου τοποθετηση οστου απο ειδικο γναθοχειρουργο ωστε να στηρηχθουν αργοτερα τα “βιδωτα” δοντια. Ειναι αληθεια? Ευχαριστω.

      • implantnet on said:

        το οστό δεν είναι σίγουρο ότι θα υποχωρήσει από την στιγμή που τα δόντια είναι στην θέση τους και είναι ακινητοποιημένα. Νομίζω οτι μέχρι τώρα κάνατε τις πιο σωστές ενέργειες. Ξεχάστε το και μην ανησυχείτε. Αν υπάρξει πρόβλημα θα είναι μελλοντικό και σίγουρα αντιμετωπίσιμο. Τα εμφυτεύματα τα σκεφτόμαστε και τα προτείνουμε όταν δεν υπάρχουν τα φυσικά δόντι κάτι που δεν έχει σχέση με την περίπτωσή σας

  25. Ρεβέκκα Τεκίδου on said:

    Γεια σας,
    έχω τέσσερις έγκλειστους φρονιμίτες,οι ρίζες δυο εκ των οποίων -όπως με πληροφόρησε ο οδοντίατρός μου-έχουν φθάσει στα νεύρα.Και οι δύο φρονιμίτες βίσκονται στην κάτω γνάθο.Θα ήθελα να μάθω ποιες είναι οι πιθανές πιπλοκές-από πλευράς απώλειας αίσθησης ή και αν περνούν οπτικά νεύρα από την περιοχή.Μου είπαν ότι αυτοί οι φρονιμίτες είναι ανάγκη να εξαχθούν το συντομότερο και ειλικρινά έχω αγχωθεί για τις επιπλοκές..

    • implantnet on said:

      Αν πρέπει να εξαχθούν οι φρονιμήτες αυτό πρέπει να γίνει. Οι επιπλοκες δεν είναι ποτέ βέβαιες αλλά απαιτείται προσοχή ώστε αν είναι δυνατόν να αποφεύγονται

  26. Κωνσταντίνος Ρόκας on said:

    Αγαπητέ γιατρέ,
    ήθελα και εγώ να σας υποβάλω μία ερώτηση. Υποβλήθηκα πρόσφατα σε ακροριζεκτομή στην άνω γνάθο και πιο συγκεκριμένα στα δύο μπροστά δόντια (τα οποία τα είχα σπάσει και μικρός και τα είχα αντικαταστήσει με θήκες) και στον αριστερό πλάγιο. Παράλληλα τοποθετήθηκε οστικό μόσχευμα ώστε να μη χάσω τα δόντια μου.

    Την επέμβαση την έκανα στις 21.01.11 και πλέον δεν έχω κανένα πόνο, έχω ξεπρηστεί εκτός από λίγο στο αριστερό μάγουλο ενώ το αίσθημα ότι έχω χειρουργηθεί όλο και περνάει.

    Ωστόσο παρατηρώ στις θήκες, στον αριστερό πλάγιο και στα δύο δόντια, δεξιά των δύο μπροστινών κάποια μαυρίλα (μικρή σε έκταση, στο πλάι των δοντιών και κοντά στα ούλα).

    Πιστεύετε ότι πρέπει να με προβληματίσει ή είναι φυσιολογικό;

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας
    Με εκτίμηση
    Κώστας Ρόκας

    • implantnet on said:

      Αυτή η μαυρίλα μάλλον είναι από το μεταλο της στεφανης λόγω υφιζησης των ούλων μετά την επέμβαση. Αν είναι αυτό λύνεται με την κατασκευή νέας

  27. καλησπερα σας.
    θα ηθελα κι εγω τη γνωμη σας πανω σε ενα θεμα που με προβληματιζει.
    το 2001 υποβληθηκα σε ακροριζεκτομη επειτα απο απόστημα που εμφάνισα σε δοντι της κατω γναθου. Σημερα 11 χρονια μετα μερα με τη μερα ενιωθα ενα φουσκωμα στο ουλο που εξελιχθηκε σε αποστημα..
    η οδοντιατρος μου , μου συνεστησε να επισκεφτω γναθολογο και να προχωρησω με εμφυτευμα η γεφυρα.
    Το ερωτημα μου ειναι κατα ποσο η εξαγωγη του δοντιου και η προσφυγη σε μια απο τις παραπανω λυσεις ειναι αναποφευκτη.Εννοω, δε θα μπορουσα να υποβληθω σε καθαρισμο του εν λογω δοντιου με καποια επεμβαση ωστε να συνεχισει να ειναι λειτουργικο;
    Αλλα και στην περιπτωση που αυτο δεν ειναι εφικτο, να προτιμησω το εμφυτευμα απο τη γεφυρα;Δε θα ηθελα να θυσιασω ενα δοντιο για να αποκτησω ενα αλλο στη θεση αυτου που θα φυγει.
    Ειμαι 30 ετων, αν αυτο παιζει καποιο ρολο.
    Σας ευχαριστω θερμα.
    Με εκτίμηση

    Ζωή

    • implantnet on said:

      Σε πρώτη φάση θα πρέπει να διερευνηθεί αν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα με επανάληψη της επέμβασης ώστε να αποφευχθεί αν είναι δυνατόν η εξαγωγή του δοντιου. Αν όχι το κριτήριο για γέφυρα ή εμφύτευμα επειδή μιλάμε για την προσθια αισθητική περιοχή είναι το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα

  28. Χρήστος Μπουρμπούλης on said:

    Πολύ χαίρομαι που το 22ο λύκειο έχει βγάλει καταξιωμένους επαγγελματίες .

  29. Ρεβέκκα Τεκίδου on said:

    Γεια σας,
    θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι ακόμα για την εξαγωγή των έγκλειστων φρονιμιτών.Είναι καλύτερα να τους βγάλω όλους μαζί,ανά ζεύγη ή έναν-έναν?Να προτιμήσω ιδιωτικό ιατρείο ή νοσοκομείο?

  30. Ρεβέκκα Τεκίδου on said:

    Γεια σας,
    θα ήθελα να σας ρωτήσω κάποια πράγματα ακόμα.Είναι καλύτερα να βγάλω όλους μαζί τους φρονιμίτες,ανά ζεύγη ή έναν-έναν?Να προτιμήσω ιδιωτικό ιατρείο ή νοσοκομείο?

    • implantnet on said:

      Η εξαγωγή μπορεί να γίνει ανα ζεύγη δεξιά-αριστερα. Σε σχέση με την επιλογή του χώρου δεν νομίζω ότι έχει τόσο σημασία όσο η επιλογή γιατρού. Οσο πιο έμπειρος είναι τόσο λιγότερο θα ταλαιπωρηθείτε και τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσετε

  31. ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ on said:

    κυριε καθηγητα,
    η προσφορα σας και απο αυτη την διαδυκτιακη δραση ειναι αξιολογη και πρωτοποριακη, χρησιμη και πολυτιμη βοηθεια για οσους ενδιαφερονται.
    θα παρακαλουσα να ειχα την αποψη σας για το θεμα: επι παραγγελια ιατροτεχνολογικα προιοντα-οδοντοπροσθετικες αποκαταστασεις. συγκεκριμενα παρατηρησεις επι του φεκ2198/2009 και ειδικοτερα στα σημεια: κατασκευαστης, γραπτη συνταγη, επιστημονας που πιστοποιει τις εργασιες, πιστοποιηση προιοντων, χορηγηση πιστοποιητικου σε γιατρο και ασθενη.

  32. georgia salpea on said:

    Γιατρέ καλησπέρα, βρήκα τη σελίδα σας κατά τύχη ψαχνοντας πληροφορίες για τα εμφυτεύματα. Ενδιαφέρον το βιογραφικό σας και τα θέματα της σελίδας.Θέλω τη βοήθειά σας αν γίνεται στο εξής. Είμαι Αθήνα και ψάχνω κάποιον καλό ειδικό για αποκατάσταση 1.5 δοντιού,(1 προγόμφιο και μισό τραπεζίτη) που μάλλον θα χρειαστεί δύο εμφυτεύματα και το κόστος θα είναι αρκετό. Οι εξαγωγές έγιναν πριν 10 μέρες. Αν μπορείτε να μου συστήσετε κάποιον εδώ θα το εκτιμούσα πολύ.Είμαι και εγώ παιδί του 1965.

  33. Γειά σας,

    Πριν από 14 μήνες αφαίρεσα τον κάτω φρονιμίτη όμως πιθανόν όπως μου είπε και ο οδοντίατρος μου επειδή οι ρίζες του δοντιού μου ήταν πολύ κοντά στο νεύρο πειράχτηκε το νεύρο έτσι έχω κάποια απώλεια αίσθηση σε μέρος της γλώσσας μου και λίγο στα πίσω ούλα κοντά στον φρονιμίτη που αφαιρέθηκε. Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψει η αίσθηση στη γλώσσα μου ή εάν μπορώ να κάνω και εγώ κάτι για να επιστρέψει (θεραπεία, επέμβαση). Σας ευχαριστώ γιατρέ για τον χρόνο σας.

    • implantnet on said:

      Περαστικά. Δυστυχώς δεν μπορείτε να κάνετε κάτι εσείς. Στις περισσότερες περιπτώσεις η αίσθηση επιστρέφει ακόμα και μετά 2 έτη.Υπομονή!!!

  34. manajohn on said:

    θα ηθελα να ρωτησω ολοι η διαδικασια απο την αρχη (ακτινογραφιες,εξαγωγες κ.λ.π) μεχρι το τελικο αποτελεσμα για εμφιτευσεις οδοντοστοιχιας ανω γναθου,περιπου ποσο θα μου κοστισει? περιπου….

    • implantnet on said:

      Απο 1000-1800 ευρώ ανάλογα με το εμφύτευμα, τον γιατρό και τα υλικά της επέμβασης

  35. Γεια σας έχω κάνει επέμβαση σε κάταγμα της κάτω γνάθου ακριβώς κάτω από των αριστερό ημιέγκλειστο φρονιμίτη . Οι γιατροί μου έχουν τοποθετήσει μια λάμα κ 4 βίδες όπου οι 2 από αυτές είναι ακριβώς πάνω στον ημιέκλειστο . Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν στο μέλλον θα παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα ή να το αφήσω ως έχει .

    Ευχαριστώ πολύ καλή η δουλεία σας .

    • implantnet on said:

      Το μόνο πρόβλημα που μπορει να προκύψει είναι μια πιθανή νεκρωση των εμπλεκόμενων με το κάταγμα δοντιών άλλα αυτο αντιμετωπίζεται . Ευχαριστω για τα καλα λόγια

  36. Παντελης on said:

    Γεια σας. Τυχαια ψαχνοντας κατι βρεθηκα στην ιστοσελιδα αυτη και ενιωσα μια ανακουφιση μπορω να πω..βλεποντας οτι υπαρχει αυτη η ανοιχτη επικοινωνια για ολα τα θεματα με εναν ειδικο οπως εσεις. Θα ηθελα λοιπον να σας ρωτησω..ειμαι 19 χρονων και παντα ειχα καπως..στριμογμενα-στραβα τα κατω δοντια (τους κοπτηρες συγκεκριμενα και αλλα και τους κυνοδοντες)..για διαφορους λογους δεν φορεσα σιδερακια ποτε. Τωρα εχω αρχισει να σκεφτομαι μηπως εχουν μεριδιο ευθυνης οι φρονημιτες γιατι ακομα κανεις τους δεν εχει κανει την εμφανιση του…θα ηθελα να μου πειτε τις επιπτωσεις που μπορει να εχει η μακροχρονια πιεση που πιθανον να ασκουν στα υπολοιπα δοντια..υπαρχει περιπτωση απο την μετατοπιση και την πιεση των ηδη πιεσμενων κατω δοντιων να χασω καποιο δοντι αν δεν κανω εξαγωγη αμεσα..? Ρωταω γιατι λογο καλοκαιριου θα κανω ο,τι ειναι να κανω απο σεπτεμβρη.. καταλαβαινω πως απο την στιγμη που δεν εχετε μια σαφη εικονα ισως να ειναι δυσκολο να μου πειτε κατι.

    Σας ευχαριστω για τον χρονο σας και σας συγχαιρω για την πραγματικα πολυ καλη δουλεια που κανετε μεσα απο αυτο το site.

    • implantnet on said:

      Ευχαριστω για τα καλα σου λόγια. Είναι ενθαρρυντικά για την συνέχιση της προσπάθειας μου. Όσον αφορά τα ερωτήματα σου θα σε συμβουλευα να τα απευθυνεις σε έναν ορθοδοντικό όταν τον επισκεφτεις. Ωστόσο για να σε καθησυχασω δεν υπάρχει καμμιά περίπτωση να χάσεις δόντι λόγω συμωστισμού. Το πρόβλημα είναι κατα βάση αισθητικό άλλα διορθώνεται Ορθοδοντικά

      • Παντελης on said:

        Ευχαριστω παρα πολυ για την αμεση απαντηση. Με καθησυχασατε ευτυχως. Οποτε μετα τις διακοπες θα κανω αμεσα οτι χρειαστει. Και παλι συγχαρητηρια για την πολυ αξιολογη προσπαθεια σας.

  37. ΜΑΡΙΑ on said:

    γιατρε μου θα ηθελα να σας ρωτησω σχετικα με ενα εμφττευμα που εχω βαλει εδω και14 ημερες.Απο εκεινη την ημερα δεν εχω ηρεμησει απο τον πονο.Ο γιατρος μου ειπε οτι θα μου περασει αλλλα χειροτερευω.Ολες αυτες τις μερες πινω αντιβιωση και παρ’ολα αυτα εχω κανει συριγγιο μου ειπε ο οδοντιαρος γιατι ο χειρουργος που μου το εβαλε το εμφυτευμα λειπει.Τι πρεπει να κανω να βγαλω το εμφυτευμα?

    • implantnet on said:

      Μαρία με όλες τις επιφυλάξεις χωρίς να σε έχω δει: ο πόνος κ το συριγγιο είναι αποτέλεσμα φλεγμονης. Όσο τα συμπτώματα αυτα επιμένουν παιρνε αντιβίωση. Αν είναι να πέσει το εμφύτευμα αυτο θα γίνει ούτως ή άλλως επομένως δεν κάνουμε τίποτα κ περιμένουμε την εξέλιξη. Εύχομαι ωστόσο να πανε όλα καλα

      • ΜΑΡΙΑ on said:

        Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση .Η δουλεια σας ειναι καταπληκτικη βοηθατε πολυ κοσμο με τις απαντησεις σας. Και παλι ευχαριστω!

  38. Ξανθή Τζίμα on said:

    Γιατρέ καλησπέρα!
    Ευχαριστούμε για τη δυνατότητα που μας δίνετε να παίρνουμε μια γνώμη άμεσα!

    Χθες ο οδοντίατρός μου αφαίρεσε τον κάτω αριστερά φρονιμίτη με απλή εξαγωγή και έμεινε η μια ρίζα μέσα. Παίρνω αντιβίωση και παυσίπονα. Περιμένω να φύγει το απόστημα για να επισκεφτώ γναθοχειρουργό. Υπάρχει κάποιος κίνδυνος; Πρέπει να προσέξω κάτι; Η γναθοχειρουργός ζητά 500 ευρώ για αυτή την επέμβαση. Είναι λογική η τιμή; Αν το αφήσω για αργότερα θα δημιουργηθεί πρόβλημα;

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
    Ξανθή

    • implantnet on said:

      Δεν υπάρχει πρόβλημα ή κίνδυνος αλλα ούτε πρέπει να αφήσετε την ρίζα. Όσον αφορά την τιμή είναι “τσιμπημένη” αλλα ο καθένας κοστολογεί την δουλειά του διαφορετικά. Το θέμα είναι να την κάνει σωστά

  39. Αντωνης on said:

    Γιατρε καλη σας μερα. Ειμαι 20 ετων και εχω προβλημα με συνωστισμο των κατω μπροστινων δοντιων. Πιθανοτατα λογο των φρονιμητων οι οποιοι ειναι εγκλειστοι. Θα ηθελα να σας ρωτησω..αν μπορει να προσδιοριστει ο χρονος που εχω στη διαθεση μου για να κανω τις αφαιρεσεις αυτων – εφοσον αυτο χρειαστει-…δηλαδη..ποσο γρηγορα μετατοπιζονται τα δοντια εξ αιτιας της πιεσης που δεχονται απο τους φρονιμητες..?
    Ευχαριστω εκ των προτερων..

    • implantnet on said:

      Δεν χρειάζεται να βιαστεις. Αυτές οι μετακινήσεις γίνονται αργά. Αν κ νομίζω ότι έγινε έγινε κ εφόσον δεν σκοπεύεις να κανείς ορθοδοντική θεραπεία δεν είναι απαραίτητο να βγάλεις τους φρονιμητες εκτός πάλι αν βλέπεις ότι ο συνωστισμός αυξάνεται

      • Αντωνης on said:

        Ευχαριστω για την απαντηση. Το ενδεχομενο ορθοδοντικης θεραπειας δεν το εχω σκεφτει ακομα. Εσεις μπορειτε να μου προτεινετε κατι? Δεν θα ηθελα να βαλω σιδερακια τωρα..υπαρχει καποια αλλη μεθοδος που να μπορει -αν οχι να διορθωσει εντελως- να συμμαζεψει καπως τον συνωστισμο που εχω κυριως στα κατω δοντια?

  40. Καλημέρα γιατρέ!

    Πριν απο τρείς μήνες ξεκίνησα την διαδικασία αποκατάστασης τραπεζίτη με γέφυρα
    Δυστυχώς ο γιατρός μου αρρώστησε και κατάφερα μετα απο 2 μήνες να πάρω την γέφυρα και να πάω σε αλλον γιατρό.Η διαδικασία ήταν δύσκολη γιατι πέρασαν 2 μήνες απο τοτε!Είναι η τέταρτη μέρα σήμερα και εχω ακόμη πόνο στο ενα μου δόντι κατω απο τη γέφυρα!Ειμαι με τα παυσίπονα καθε μέρα!Είναι φυσιολογικό ή θα πρέπει να βγαλω την γέφυρα και να βάλω καινούργια?Δεν εχω όμως την οικονομική δυνατότητα αυτον τον καιρό!Τι μου προτείνεται?Ο γιατρός μου είπε να περίμενω τρείς μέρες ακόμα!

    Ευχαριστώ πολύ

    • implantnet on said:

      Ακολουθήστε την συμβουλή του γιατρού σας. Αν ο πόνος συνεχίζεται πέραν του τριημέρου το δοντι χρειάζεται απονευρωση. Θα τρυπησετε την γέφυρα για τον σκοπό αυτο. Δεν χρειάζεται να την αφαιρέσετε ούτε να κάνετε καινούργια

  41. Γιατρέ Καλησπέρα σας,
    Χθες με απλή εξαγωγή ο οδοντίατρος μου αφαίρεσε τους δύο αριστερούς φρονιμιτες (πάνω και κάτω). Ο πάνω είχε τρεις ρίζες και η μία έμεινε μέσα. Μου είπε ότι η θα την απορροφήσει ο οργανισμός μου η θα την αποβάλλει σε ενα μήνα περίπου και θα το καταλαβω. Εσείς κρίνετε απαραίτητο να αφαιρεθεί και η ρίζα; Πρεπει να ανησυχω η να μείνω σε ότι μου είπε ο γιατρός μου;;
    Ευχαριστώ προκαταβολικά

    • implantnet on said:

      Η ρίζα πρέπει να αφαιρεθεί. Δεν είναι κάτι φοβερό ωστόσο πρέπει να γινει. Καλημέρα σας

  42. Παντελης on said:

    Γιατρέ καλησπέρα σας. Σας έχω ξαναγρέψει πριν 2 μένες περίπου (συγκεκριμένα 28 ιουλίου..υπάρχει το post πιο πάνω..) και σας έλεγα για το οτι πρόκειται να αφαιρέσω τους 4 φρονιμίτες μιας και είναι έγκλειστοι και μεγάλωναν το ήδη υπάρχων πρόβλημα συνοστισμού στα δόντια της κάτω γνάθου. Την περασμένη Παρασκευή αφαίρεσα τους 2 δεξιούς. Σήμερα έβγαλα τα ράμματα κάθως και μια γάζα την οποία είχε τοποθετήσει ο γιατρός στην “τρύπα” που είχε δημιουργηθεί. Είναι οι πρώτες ώρες μέτα από 4 μέρες που κλείνω κανονικά το στόμα μου και έχω την αίσθηση πως δεν κλείνει σωστά..δεν κλείνει όπως έκλεινε..παρατηρώ δηλαδή κάποια αντίσταση από κάποια δόντια..σαν να άλλαξαν θέση…Υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει κάποια μετατόπιση είτε στη γνάθο είτε στα δόντια από το διάστημα που είχα το στόμα ουσιαστικά ανοιχτό ή όλο αυτό είναι η ίδεα μου..? Σας ευχαριστώ πραγματικά για τον χρόνο σας και συγγνώμη για την έκταση του κειμένου.

  43. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΡΕ ΕΛΙΠΙΖΩ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΕΣΕΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ..
    ΜΙΚΡΗ ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ Κ Η ΚΑΤΩ ΓΝΑΘΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΚΛΙΣΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Κ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕ ΣΤΡΑΒΟ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΨΑΞΕΙ ΠΟΛΥ….
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙ ΑΚΡΗΒΩΣ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ, ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΟΥ ΕΧΩ ΤΑΞΥ Κ ΑΝ ΘΑ ΠΟΝΑΩ ΜΕΤΑ Κ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ…
    ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΠΟΛΥ…

  44. MARIBELLA on said:

    Γιατρέ καλημέρα,

    θα ήθελα την γνώμη σας .Εχω απονευρωσει εδω και περιπου 10 χρονια τα 2 μπροστινα δόντια.Τωρα μετα απο τοσα χρονια εχουν χασει παρα πολυ το χρωμα τους παροτι η οδοντιατρος πριν απο μερικα χρονια μου εκανε μια διαδικασια ( που δεν θυμαμαι πως λεγεται ) κατι σαν στρωση πανω απο το δοντι..Για λογους αισθητικούς θελω να τα φτιαξω τι μου προτεινετε?.Βλεπω γνωστους μου που εχουν τοποθετησει θήκες και μου φαινονται παρα πολυ ψευτικες.τι μου προτεινετε ώστε να εχω το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα.

    Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.

    • implantnet on said:

      Υπάρχουν θήκες και θήκες. Ανάλογα με την τεχνική αρτιότητα και την αισθητική του ιατρού. Ωστόσο μπορεί το αποτέλεσμα να αγγίξει την τελειότητα. Το θέμα είναι να μην συμβιβάζεται ούτε ο ιατρός ούτε πολύ περισσότερο ο ασθενής του

  45. Καλησπέρα σας και από μένα!Είδα αρκετά ενδιαφέρον στη σελίδα και έτσι αποφάσισα να σας πώ και εγώ το πρόβλημά μου.Πριν 3 εβδομάδες έκανα εξαγωγή σε έναν έγκλειστο φρονιμίτη στην κάτω γνάθο δεξιά.Από εκείνη τη μέρα νιώθω μουδιασμένο το κάτω χείλος και σα να μην έφτανε αυτο ακόμα δε μπορώ να μασήσω,νιώθω σαν να με διαπερνάει ρεύμα μεταξύ ούλου και γλώσσας.Είδα ότι είναι κάτι άσπρο και μυτερό σαν κοκκαλάκι.Σας παρακαλώ πείτε μου τι μπορεί να είναι γιατί δεν αντέχω άλλο πόνο.Ούτε νερό δεν μπορώ να πιώ πολλές φορές.Ευχαριστώ

    • implantnet on said:

      Αλλο ο πόνος που μπορεί να είναι αποτέλεσμα μια οξύαιχμης μετά την επέμβαση οστικής ακίδας ή ξηρού φατνίου και άλλο το μούδιασμα που είναι αποτέλεσμα υπαισθησίας του κάτω φατνιακού νεύρου. Το μούδιασμα μπορεί είτε να υποχωρήσει σε ένα εξάμηνο ή ακόμα και σε 2 χρόνια ή να μείνει μόνιμο

  46. Χρηστος on said:

    Καλησπερα σας και συγχαρητηρια για τη σελιδα σας. Ειναι πολυ σημαντικο το οτι μπορουμε να εχουμε μια αποψη αμεσα! Το θεμα μου εχει ως εξης. Ειμαι 16 χρονων, και εχουν βγει και οι 4 φρονιμιτες μου εδω και καιρο (περιπου 3ετια). Οι 2 πανω ειναι μια χαρα (δεξια και αριστερα) ενω οι κατω ειναι μεν τελειως εξω (δεν βλεπω δηλαδη να ειναι εγκλειστη η πανω επιφανεια των δοντιων), αλλα ανατελλουν στραβα, προς τα εξω. Δεν εδωσα πολυ σημασια απο οταν βγηκαν εντελως, αλλα τωρα πριν κανα 3μηνο αρχισα να νιωθω μικρες ενοχλησεις στην δεξια μερια του στοματος μου οταν μασουσα (στην περιοχη τραπεζιτη-φρονιμιτη) αλλα γενικα τιποτα. Σαν τσιμπημα. Γενικα φοβαμαι τους οδοντιατρους και αυτος ειναι ο λογος που ακομα δεν εχω επισκευτει! Ειδα περιπτωσεις σαν και τις δικες μου στο διαδυκτιο (αν και λιγο χειροτερες) οι οποιες χρειαζονταν εξαγωγη. Τα ερωτηματα μου ειναι:
    1) Κατα τη γνωμη σας, θα χρειαστουν εξαγωγη?
    2) Θα ειναι επιπονη διαδικασια?
    3) Αν αφαιρεσω τους κατω, θα πρεπει να εξαχθουν και οι πανω αν και ισιοι?

    Ευχαριστω παρα πολυ για τον χρονο σας και παλι συγχαρητηρια.

    • implantnet on said:

      Χρήστο χρόνια πολλά και καλή χρονιά. απαντάω σύντομα:
      1. Αν δεν ενοχλούν δεν χρειάζονται εξαγωγή. Εφόσον ενοχλούν, πιέζουν τα άλλα δόντια ή υπάρχει ο κίνδυνος να χαλάσουν τα διπλανά τότε πρέπει να βγούν. Αυτό θα το πει ο οδοντίατρος στον οποίο θα πας με μια πανοραμική ακτινογραφία
      2. Εξαρτάται ποιός θα το βγάλει
      3. Οχι, δεν είναι απαραίτητο

  47. MARIA ELIA on said:

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ .ΠΡΙΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑ ΚΑΜΕΙ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΠΡΟΣΤΙΝΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΞΥΠΝΥΣΑ ΑΠΟ ΠΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΦΟΥΣΚΟΜΕΝΗ ΤΗ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ

  48. Ελένη Ράλλη on said:

    Καλησπερα σας! Συγχαρητήρια για το έργο σας που είναι πολύτιμο για μας.
    Κατά τύχη μάθαμε την περασμένη εβδομάδα ότι ο γιος μου, ετών 33 έχει μία τεράστια κύστη από έγκλειστο φρονιμίτη, ο οποίος έχει διαβρώσει σχεδόν τελείως την κάτω δεξιά γνάθο. Πρόκειται να γίνει άμμεσο χειρουργείο αυτή την εβδομάδα μετά από πολύ ψάξιμο για το γεγονός που ποτέ δεν του είχε δώσει κάποιο δείγμα, όπως φλεγμονή, πύον ή αίμα. Μας είπε ο γιατρός ότι θα του βάλει μόσχευμα ανθρώπινο κόκκαλο επεξεργασμένο αλλα ότι υπάρχει κίνδυνος να κοπεί το νεύρο της αίσθησης και ότι δεν θα ξαναέχει ποτέ αίσθηση σε κάποιο σημείο του μάγουλου ή του χείλους. Υπάρχει άλλος τρόπος για να μη συμβεί αυτό το φοβερό? Τι πρέπει να προσέξει μετά την επέμβαση? Πόσος χρόνος χρειάζεται μετά προς αποφυγή τραυματισμού ή λοίμωξης να βγεί έξω ή να πάει στο γραφείο του να εργαστεί? Σας ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές σας! Ελένη

    • implantnet on said:

      Ελένη ευχαριστω. Δυστυχώς οι περισσότερες κύστεισ είναι ασυμπτωματικές πρέπει να αφαιρούνται. Ο γιατρός σας έχει ενημερώσει σωστα κ αυτο δείχνει ότι θα κάνει αυτο που πρέπει. Το θέμα της υπαισθησίας του νεύρου δυστυχώς είναι ήσσονος σημασίας μπροστά στην αναγκαιότητα καλής αφαίρεσης της κυστης. Αν ο χειρουργός επιλέξει την μαρσιποποίηση θα αποφύγετε τις πολλές επιπλοκες. Μετεγχειρητικά μπορει ο ασθενής να κάνει όλες τις δραστηριότητες οπως πριν

      • Ελένη Ράλλη on said:

        Χίλια ευχαριστώ! Η εγχείρηση έγινε και πήγαν όλα καλά! Προστέθηκε το μόσχευμα και τώρα αρχίζει η σχετική μακροχρόνια μετεγχειρητική φάση. Γιατρέ μου σας στέλνω χίλιες ευχές και σας ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια σας!

      • implantnet on said:

        Ευχαριστώ!! Τις χρειάζομαι..

  49. ΦΑΙΗ on said:

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ, ΟΠΩΣ ΕΨΑΧΝΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΣΤΗ ΣΤΑ ΟΥΛΑ , ΕΠΕΣΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΣΑΣ ΘΕΣΩ ΚΑΠΟΙΟ ΘΕΜΑΤΑΚΙ , ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ. ΕΧΩ ΜΙΑ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΑ ΜΠΡΟΣΤΙΝΑ ΜΟΥ ΔΟΝΤΙΑ ΛΟΓΩ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟ ΠΟΛΛΩΝ ΕΤΩΝ, ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ (ΣΤΑ ΟΥΛΑ) ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΜΥΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΙΑ ΚΥΣΤΗ. Η ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ (6) ΔΟΝΤΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΣΤΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΔΟΝΤΙΟΥ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΩ ΣΩΣΤΑ . ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΥΚΛΟΓΟΡΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΠΑΩ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ

    • implantnet on said:

      Φαιη μη τυχόν κ δεχτεις για οποιαδήποτε λόγο να βγει η γέφυρα. Η κύστη μπορει να καθαριστεί χωρίς να πειραχτεί τίποτα.

      • φαιη φερεντινου on said:

        ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΑΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ , ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΕΙΣΘΕ ΕΝΑΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ , ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΤΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ . ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  50. Γιατρέ, συγχαρητήρια για τη σελίδα σας και τις άμεσες απαντήσεις σας. Βρήκα το ιστολόγιο τυχαία ψάχνοντας πληροφορίες για την ακρορριζεκτομή.
    Πριν μια εβδομάδα απονεύρωσα το μπροστινό πάνω δόντι. Με ταλαιπωσούσε ένας περίεργος πόνο τα τελευταία 3 χρόνια που ερχόταν κι έφευγε. Πρήστηκ πρώτη φορά πριν 1,5 χρόνο και με την λήψη αντιβίωσης επανήλθα. Ο γιατρός μου δεν ήθελε να βγάλω το δόντι με τίποτα. Όμως αν ξαναπονούσα θα μου έκανε απονεύρωση όπως κι έγινε. Δυστυχώς όταν πήγα να μου το σφραγίσει τελικώς πόνεσα πάλι και βρήκε σπάσιμο στη ρίζα. Δυο μέρες μετά πήγαμε σε συνεργάτη γναθοχειρουργό ο οποίος δεν μπόρσε να κάνει την επέμβαση εξιατίας του πόνου. Με μεγάλη δόση ένεσης, παρ’ όλο που μουδιασα, πονούσα φριχτά. Η συμπεριφροά του με εκνεύρισε περισσότερο ομολογώ μέχρι που έβαλα τα κλαμματα. Τώρα παίρνω augmentin για 4 μέρες κι υποτίθεται μετά πρέπει να ξανακάνω το ίδιο. Δεν αντέχω αν περάσω το ίδιο. Ενδείκνυεται η μέθη σε τέτοιες περιπτώσεις;;

    • Χρήστος on said:

      @Stella Έχω περάσει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα , έχει να κάνει καθαρά με το φάρμακο και μερικώς αν γνωρίζει ο γιατρός,δέν πρέπει να πονάς καθόλου ότι και νάνε . Είμαι 1000% σίγουρος , εχω πάει σε 9 οδοντιάτρους εώς σήμερα , , απο τους 4 σταμάτησα να πηγαίνω γιατί δέν ήξεραν (ή δεν είχαν σωστό φάρμακο) να κάνουν αναισθησία , και με το που μου ακουμπούσαν το δόντι πέθαινα απο τον πόνο . Η περίπτωσή μου θά λεγα είναι αρκετά δύσκολη,αρκετές απονευρώσεις ,αρκετά σφραγίσματα , και 4 εξαγωγές φρονιμήτων.Έκανα 2 απονευρώσεις πριν 1 εβδομάδα σε ένα γιατρό και έφυγα γιατί είχα πάει 3 φορές και δέν μπορούσε να μου κάνει αναισθησία, την τελευταία φορά μου έκανε πάνω απο 20 βελονιές στο δόντι κ στον ουρανίσκο και ακόμα πονούσα , έφυγα και πήγα σε εναν άλλο οδοντίατρο την επόμενη μέρα , οπου μου τελείωσε την απονευρωση χωρίς πόνο χωρίς πρόβλημα. Αυτό μου έχει συμβεί 3 φορές με οδοντιάτρους , να πηγαίνω και να ξαναπηγαίνω και να μην ξέρουν να κάνουν αναισθησία.

      Θα ήθελα να σας ρωτήσω γιατρέ , έκανα απονευρωση στα 2 άνω μποροστινά δόντια(κοπτήρες, 1ο και 2ο δίπλα απο τον φρονημίτη) αφού ύστερα απο 3 μήνες πρόβλημα αναπνοής και ρινίτιδας(όχι ιγμορίτιδας) και τον τελευταίο μήνα έντονο πόνο στο νευρο που ενώνει το δοντι με τη μυτη , ανέπνεα καμια φορά και πόναγα στο δόντι (το 2ο δίπλα απο τον φρονημίτη ) .
      Ε΄κανα απονευρωση εδώ και 6-7 μέρες αλλα ακόμα έχω ρινίτιδα , το δόντι αν και απονευρωμένο με πονάει πολύ , και με πονάει όλο το νευρο απο το δόντι ως την μύτη . Παίρνω Augmentin κάνω πλύσεις στη μύτη ,depon brassan , αλλα το νευρο δέν ηρεμή , πονάει και το δόντι και το νευρο και η μύτη λίγο, τί να κάνω ? είναι θέμα ωριλλά ή οδοντιατρου ? ο οδοντίατρος μου είπε οτι έκανε απονευρωση ο ωριλλάς δέν μπορεί να κάνει τπτ , απλά είναι μία ρινίτιδα,ο πόνος ατο νευρο δεν ηρεμή ούτε στο δόντι , η πλάκα για τα δόντια και τη μύτη που έβγαλα δεν δείχνουν τπτ το ανησυχητικό ούτε ιγμορίτιδα.

      Γιατί δεν ηρεμή το νευρο ? τί μπορω να κάνω ? Μήπως δεν έχει γίνει σωστή η απονευρωση ή χρειάζετε άλλο δόντι απονευρωση ? Η οδοντίτρος μου είπε έχει φλεγμονή για αυτό δεν σταματάει ο πόνος στο νευρο. Έχουν περάσει μέρες και ακόμα δεν μπορώ να ακουμπήσω το δόντι και πονάω πάρα πολύ .

      Σας ευχαριστω

      • implantnet on said:

        Οταν οι ασθενείς πάνε σε ΩΡΛ συνληθως δεν βρίσκουν ποτέ λύση σε θέματα οδοντικού πόνου. Νομιζω ότι δεν εχει αντιμετωπιστεί το υπαίτιο δόντι που προκαλεί τον πονο και αδικα ταλαιπωρείστε. Αλλάξτε οδοντιατρο

  51. Σημειωτέον ότι κατάφερε να μου κάνει την τομή και τώρα την έχει αφήσει ανοιχτή μέχρι να ξαναπάω

    • implantnet on said:

      Στέλλα καταρχήν περαστικά. Μερικές φορές λόγω της φλεγμονης το αναισθητικο αποτέλεσμα είναι ανεπαρκές. Όσον αφορα την μέθη δυστυχώς στην Ελλάδα το νομοθετικό πλαίσιο δεν μας επιτρέπει να λαμβανει χώρα στα ιατρεία μας

      • Σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Κάτι ακόμα. Χθες μίλησα με μια ενδοδοντίστρια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο εδώ στην Αθήνα. Μου είπε ότι κακώς γίνεται όλο αυτό πριν με δει ενδοδοντιστής κι ότι επίσης πρέπει να κάνω στοματικές πλύσεις για να μην πάθω περεταίρω μολύνσεις. Εδώ και τρεις ημέρες που παίρνω augmentin έχει υπάρξει αισθητή υποχώρηση του πρηξίματος αλλά ένας μικρός πόνος παραμένει. Τρέμω να κάνω την ακρορριζεκτομή και σκέφτομαι να πάω σ’ αυτή τη γιατρό πριν κάνω το οτιδήποτε. Είναι χάσιμο χρόνου; Τί προτείνετε;

      • implantnet on said:

        Στέλλα να πας. Εγω πάντα υποστηρίζω ότι η χειρουργική πρέπει να γίνεται όταν εξαντληθούν όλα τα περιθώρια συντηρητικής θεραπείας. Απλα πρέπει να ξέρεις ότι κ οι ενδοδοντιστές είναι περιορισμένοι απο το μέγεθος της βλάβης που καλούνται ναθεραπεύσουν. Δοκίμασε δεν έχεις να χάσεις τίποτα αφού είσαι κ λίγο φοβιτσιάρα. Εύχομαι να πανε όλα καλα :-)

  52. Γιατρέ μου πήγα και μαζί με την καθήγητρια γιατρό με είδε και καθηγητής γναθοχειρουργός κι είπε επίσης όχι στην επέμβαση. Τώρα θα κάνω μια ενδοδοντική θεραπεία γιατί έχω χρόνιο απόστημα το οποίο δεν θεραπεύτηκε ποτέ. Σας ευχαριστώ για την προσοχή, τον χρόνο και την αμεσότητά σας!!!

  53. Κατερινα on said:

    Γεια σας , ειμαι 18 ετων και πριν απο μια βδομαδα έβγαλα τους δυο δεξιούς φρονιμιτες , χρειάστηκαν ράμματα και οι δυο τα οποία αφαιρέθηκαν απο τον γιατρό την περασμένη Τρίτη. Ο κάτω φρονιμιτης όμως , ο οποίος ήταν ημιεγκλειστος μου είχε μολυνθεί λόγω τροφών και δεν έχει επουλώσει ακόμα και μου είπε ο γιατρός να κανό πλυσεις με όρο. Εκτός απο αυτό , νιώθω πόνο σε σε ολα τα δόντια στην δεξιά πάνω και κάτω σειρα ο οποίος φεύγει με παυσίπονο. Θα ήθελα να μάθω εαν υπάρχει περίπτωση αυτός ο πονος οφείλεται στο ότι δεν έχει επουλωθει ακόμα η πληγή η μπορεί να έχει πειραχτει κάποιο νευρο ; Να ενημερώσω τον γιατρό μου η να περιμένω να επουλώσει πλήρως ;

    • implantnet on said:

      Πέρασε καιρός να απαντήσω και μάλλον τώρα δεν θα πονάτε. Ωστόσο όταν πονάμε μετά την εξαγωγή το πιό λογικό είναι να σκεφτούμε οτι η ενόχληση που έχουμε είναι απο την εξαγωγή και οχι απο κατι άλλο. Συνήθως πόνος 2 μέρες μετά είναι απο επιπλοκή στην επούλωση που λέγεται ξηρό φατνιο. Θεραπεύεται όμως απο τον γιατρό και οχι στο σπιτι

  54. τρύφων on said:

    Καλησπέρα σας γιατρέ και συγχαρητήρια για τις πολύτιμες συμβουλές σας.

    Πριν4 μέρες έκανα τοποθέτηση 2 οδοντικών εμφυτευμάτων στην κάτω γνάθο. Νιώθω μούδιασμα τα μισά κάτω χείλη το πηγούνι και τα δύο αντίστοιχα δόντια στα μουδιασμένα χείλη. Πότε μπορεί να υποχωρήσει το μούδιασμα μπορεί να μείνει μόνιμο.

    Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

    • implantnet on said:

      Για να απαντήσω στο ερωτημά σας υπεύθυνα πρέπει να δω ακτινογραφία μετά την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων. Περαστικά

  55. τρύφων on said:

    Ευχαριστώ πολύ.

    Μπορείτε να μου πείτε γιατρέ αν η τρισδιάστατη πανοραμική ακτινογραφία μπορεί να δείξει αν τα οδοντικά εμφυτεύματα έχουν επηρεάσει το νεύρο και αυτό είναι η αιτία του μουδιάσματος και αν ναι πότε μπορεί να αρχίσει να υποχωρεί το μούδιασμα στα χείλη στο πηγούνι και στα δόντια.

    • implantnet on said:

      Μπορει να δείξει. Δεν μπορω να πω τίποτα αν δεν δω την ακτινογραφία κωνικής δέσμης.

  56. τρύφων on said:

    Ευχαριστώ πολύ

    Έχω κάνει την τρισδιάστατη ακτινογραφία και φάνηκε ότι το νεύρο ευτυχώς δεν έχει πάθει βλάβη μόνο το εμφύτευμα βρίσκεται 1 χιλιοστό κοντά στο νεύρο μπορείτε τώρα να μου πείτε αν το μούδιασμα μπορεί να φύγει σιγά σιγά

    Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

  57. ΜΙΧΑΛΗΣ on said:

    ΓΙΑΤΡΕ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΚΥΣΤΗ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΓΝΑΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΑΠΙΟ ΔΟΝΤΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΜΥΤΗ ΜΕΓΕΘΟΥΣ 1-1,5 κυβικων εκατοστων ΠΡΙ 10 ΜΕΡΕΣ Ο ΓΝΑΘΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΕΣΤΙΣΕ 10 ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ
    ΤΟ ΒΑΡΥ ΦΟΥΣΚΩΜΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΙ ΤΙΝ 3-4 ΜΕΡΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗ 10 ΝΙΟΘΩ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΦΟΥΣΚΩΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΜΥΤΗ ΜΕΤΕΧΕΙΡΙΤΙΚΟ ΠΟΝΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΜΗΔΕΝ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΚΑΝ ΠΑΥΣΗΠΟΝΟ ΣΥΣΤΗΝΝΕΤΕ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗΣ ΤΑ ΑΥΤΟΔΙΑΛΥΩΜΕΝΑ ΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΤΕ ΦΕΥΓΟΥΝ.ΕΥΧΡΙΣΤΩ.

    • implantnet on said:

      Τα ράμματα τώρα που απαντάω έχουν ήδη φύγει. ολα αυτά που αναφέρετε είναι φυσθολογικές μετεγχειρητικές συνέπειες. Η αντιβίωση είναι αρκετή. Ολα καλά λοιπόν

  58. Γιαννης on said:

    πολυ καλη δουλεια

  59. Μανώλης on said:

    Καλησπέρα σας γιατρέ και συγχαρητήρια για τις πολύτιμες συμβουλές σας.
    θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν είναι καλό να χρησιμοποιούμε στοματικά διαλύματα σε καθημερινή βάση και αν ναι αν είναι προτιμότερα αυτά που εμπεριέχουν αλκοόλ η κάποια άλλα. Σας ρωτάω γιατί έχει δημιουργηθεί πολύ συζήτηση γύρω από το θέμα και θα ήθελα τη γνώμη σας γιατί ακόμα και οι γνώμες οδοντιάτρων διίστανται. Κάποιοι θεωρούν πως βλάπτουν σε σημείο να θεωρούνται ακόμα και καρκινογόνα ή ότι καταστρέφουν τους σιελογόνους αδένες καυτηριάζοντας τους. Επίσης δεν αναφέρω εταιρίες για να μην δημιουργηθεί θέμα διαφήμισης.
    Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

  60. ΓΙΑΤΡΕ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΦΡΟΝΙΜΊΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΓΝΑΘΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΜΕΡΕΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΤΑΧΘΕΙ ΕΝΑ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΡΕΘΙΖΕΙ ΤΟ ΠΛΑΪ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ??ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ??

  61. Καλησπέρα σας, καλό μήνα και συγχαρητήρια για τη σελίδα σας!
    Τις προάλλες έκανα σφράγισμα σε πάνω δόντι (στον τραπεζίτη πριν από φρονιμίτη- ο φρονιμίτης έχει αφαιρεθεί) και ενώ περίμενα να περάσει η αναισθησία γρήγορα… συνέβη το περίεργο να μουδιάσω στην κάτω γνάθο σαν να είχα κάνει στελεχιαία… και μάλιστα το μούδιασμα ήταν τόσο πολύ που μιλούσα σαν μεθυσμένη! Από τις 14.30 που έγινε η επέμβαση, μέχρι τις 18.00 το μούδιασμα γινόταν χειρότερο και τα συμπτώματα υποχώρησαν στις 19.30. Είναι φυσιολογικό αυτό ? Μπορεί να συμβεί, από αναισθησία πάνω να καταλήξει σε στελεχιαία ? Να υπάρχει διακλάδωση των νεύρων και να ρέει το φάρμακο προς τα κάτω ?? Ο γιατρός μου επιμένει, ότι δεν του χει ξανασυμβεί και ότι δεν το χει δει, καν γραμμένο σε κανένα σύγγραμα οδοντιατρικής!
    Μπορείτε να μου πείτε τι μου συνέβη ?
    Ευχαριστώ

    • implantnet on said:

      Τα νευρα ανω κ κατω γναθικο εχουν κοινη ριζα εκφυσης. Σαν συμβαμα ασυνηθιστο αλλα Μαλαμα το καλο με την τοπικη αναισθησια ειναι πρωτον οτι ειναι τοπικη δηλ σχετικα εντοπισμενη κ δευτερον περναει μολις παρελθει η δραση της το πολυ σε 4 ωρες.

  62. Κανάκης Χριστόφορος on said:

    Καλησπέρα Γιατρέ , Εχω πάει σε 2 οδοντίατρους και σε 2 ΩΡΛ δέν αναπνέω κάθε βράδυ απο το 1 τουλάχιστον ρουθούνι αν όχι και απο τα 2 πολλές φορές, με συνέπεια να μήν κοιμάμε καλά πάνω απο 3 μήνες και η υγεία μου έχει χειροτερέψει αρκετά λόγο κακού ύπνου και μή καλής αναπνοής, κανένας απο τους 4 Ιατρούς δεν βρισκει τί πρόβλημα έχω :( , Έκανα πανοραμικη και στα δόντια και για ιγμορίτιδα , και δεν βρήκαν κάτι, τελικά απο πού είναι το πρόβλημα ? απο τη μύτη ή απο δόντι , το δευτερο δόντι στην πάνω γνάθω έκανα απονευρωση τελευταίους μήνες και φοβάμαι μήπως δεν έγινε σωστά αλλα οι 2 Οδοντίατροι το αποκλείουν υστερα απο 2 μήνες απονευρωσης αν και ψιλοπονάω στο δόντι ακόμα, αλλα ο Ωριλλάς μου βρήκε και λίγο ρινίτιδα. Φταίει το δόντι και προκαλεί τα προβλήματα στη μύτη ή η μύτη στο δόντι , ή κάτι άλλο άραγε γιατρέ , Μπορώ να σας επισκευτώ στο Ιατρίο σας ? Ευχαριστώ εκ τον προτέρον .

    • implantnet on said:

      Χριστοφορε τα δοντια δεν δημιουργουν τετοιου ειδους προβληματα. Ελα οποτε θελεις

  63. ΓΕΙΑ ΣΑΣ!!! ΣΤΗΝ ΠΑΝΩ ΓΝΑΘΟ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ Ο ΦΡΟΝΙΜΙΤΗΣ ΜΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΑΓΟΥΛΟ). ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΞΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΓΝΑΘΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟ; ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΛΥΝΔΑΜΥΚΙΝΗ ΚΑΙ ΑΝΥΣΗΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ…ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!

    • implantnet on said:

      Δεν είναι απαραίτητα δουλειά γναθοχειρουργού η εξαγωγή του φρονιμήτη αλλά ενός έμπειρου στις εξαγωγές στοματικού χειρουργού. Η αλλεργία στην κλινδαμυκίνη δεν έχει καμμία σχέση με την τοπική αναισθησία. Επομένως μην ανησυχείτε όλα θα πάνε καλά

  64. PIERIS MODESTOU on said:

    ΓΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΙΕΡΗΣ ΜΟΔΕΣΤΟΥ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΣΤΗΣ 13/12/2011 ΕΚΑΝΑ ΟΛΙΚΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΣΙΕΛΟΓΟΝΟΥ ΑΔΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ ΕΙΧΑ ΔΥΟ ΠΕΤΡΕΣ 1CM Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ .ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΙΩΘΟ ΜΥΡΜΙΝΚΙΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ ΕΧΑΣΑ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ ΤΕΛΕΙΟΣ ΕΞΩ ΕΠΙΣΗΣ ΤΡΑΒΛΙΖΩ ΔΕΝ ΜΠΩΡΟ ΝΑ ΠΡΟΦΕΡΟ ΤΟ Ρ,Λ.Χ,Σ .ΜΠΩΡΕΙΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΕΧΩ ΠΑΘΗ ΤΙ ΛΑΘΟΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΑΝ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΗ ΟΠΟΣ ΠΡΩΤΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΙΣΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    • implantnet on said:

      Δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω έγκυρα στο ερώτημα που μου θέσατε. Θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν γναθοχειρουργό. Απ’ότι μπορώ να καταλάβω απο τα συμπτώματα που περιγράφετε πρόκειται για μια νευρομυική διαταραχή που προέκυψε μετά την επέμβαση.

  65. ME ΠΟΝΑΕΙ ΤΟ ΟΥΛΟ ΜΟΥ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΔΕΞΙ ΦΡΟΝΙΚΗΤΗ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΟΝ ΕΧΩ.ΤΙ ΕΙΝΑΙ?ΠΗΓΑ ΣΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΙΠΛΑ ΔΟΝΤΙ.

  66. ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΟΝ ΕΧΩ ΒΓΑΛΕΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ.

  67. KALISPERA! THA ITHELA NA KANO MIA EROTISI. XTHES EKANA EKSAGOGI ENA DONTI(TO 6o OPOS MOU EIPAN) K THA ITHELA NA PROXORISO STIN DIADIKASIA TOU EMFITEUMATOS. MPOREI AUTI I DIADIKASIA NA KSEKINISEI SE MIA VDOMADA OPOS MOU EIPAN I THA EPREPE NA EIXE GINEI AMESOS META TIN EKSAGOGI I SAN ALLI ENALLAKTIKI NA PREPEI NA PERIMENO 4-6 MINES?? EPISIS EKTOS APO EMFITEUMA POIA ALLI DIADIKASIA THA MPOROUSE NA PROSFEREI EKSISOU KALA APOTELESMATA,EKTOS APO GEFIRA?
    EYXARISTO POLI!

    • implantnet on said:

      Εμφύτευμα ή γέφυρα. Αυτή είναι η λύση στην περίπτωσή σας. Σχετικά με τον χρόνο τοποθέτησης του εμφυτεύματος μετά την εξαγωγή ο γιατρός έχει 3 επιλογές. Αμεση τοποθέτηση αμέσως μετά την εξαγωγή, μεθύστερη σε μερικές εβδομάδες ή τυπική 8-12 εβδομάδες μετά. Αυτό το επιλέγει ο γιατρός ανάλογα με την περίπτωση.

  68. Ιωάννα βυθουλκα on said:

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΡΕ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ..
    ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΕΧΩ ΕΝΑ ΤΡΑΒΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΒΑΡΟΣ ,ΣΑΝ ΜΟΥΔΙΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΚΥΡΙΩΣ ΓΝΑΘΟ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΜΥΤΗ (ΜΑΓΟΥΛΟ).Πριν 4-5 ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΗ ΣΕ ΔΟΝΤΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ (ΚΑΤΩ ΓΝΑΘΩ) ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΙΕΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΑΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΝΤΙ Η ΤΟ ΟΥΛΟ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ (ΜΟΥΔΙΑΣΜΑ,ΒΑΡΟΣ, ΣΑΝ ΝΑ ΠΑΓΩΝΕΙ).ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΕΝΙΟΤΕ ΝΙΩΘΩ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΒΕΛΟΝΕΣ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ.
    ΘΑΣ ΣΑΣ ΗΜΟΥΝ ΕΥΓΝΩΜΩΝ ΑΝ ΕΙΧΑ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!!!!

    • implantnet on said:

      Θα απευθυνθείτε σε ένα οδοντίατρο που εμπιστεύεστε να κάνει έναν καλό κλινικό και ακτινογραφικό έλεγχο της περιοχής

  69. Καλησπέρα σας! Την τελευταία βδομάδα νιώθω ένα τράβηγμα στα ούλα της άνω γνάθου μου! Δεν βλέπω κάποια αλλαγή ωστόσο στα δόντια μου!
    Να ανησυχήσω ή είναι κάτι φυσιολογικό; Ευχαριστώ πολύ!

  70. Μανώλης on said:

    Καλησπέρα σας, πριν από 5 μέρες προχώρησα σε προγραμματισμένη εξαγωγή ημιέγκλειστου φρονιμίτη (κάτω αριστερά). Ενώ φαίνεται ότι η επούλωση των πληγών βαίνει καλώς (έγιναν 3 ράμματα) και δεν υπάρχει μόλυνση (παίρνω amoxil 1gr/12h), η κινητικότητα της γνάθου έχει επανέλθει, μετά τη δεύτερη μέρα άρχισα να αντιμετωπίζω πολύ ισχυρό πόνο που δεν καταστέλλοταν με παυσίπονα, ούτε συνδυασμό παυσίπονων με ΜΣΑΦ. Υπάρχει κάποια λογική εξήγηση για αυτό; Μπορεί να παρουσιαστεί ξηρό φατνίο όταν υπάρχουν ράμματα; Πώς αντιμετωπίζεται τόσο έντονος πόνος; Χτες πήγα εκτάκτως σε εφημερεύον νοσοκομείο, όπου είπαν ότι δε μπορούν να κάνουν τίποτα για την αντιμετώπιση του πόνου, ενώ ταυτόχρονα και μου επιβεβαίωσαν ότι η μετεγχειριτική εικόνα της πληγής ειναι εξαιρετικά καλή.

  71. Αναστασία Βέργου on said:

    Καλημέρα σας .Σήμερα πήγα στον οδοντίατρο με υποφερτό πόνο στο κάτω δεξί ούλο , μου είπε ότι είναι ο φρονημίτης και παρόλο που έχει σκάσει λίγο θα πρέπει να γίνει εξαγωγή.Διάβασα όλα αυτά που συζητάτε και πανικοβλήθηκα με το νεύρο ότι μπορεί να πειραχτεί και μετά να έχεις προβλήματα…. υπάρχει περίπτωση να μην πάθουν τίποτα τα νεύρα? είναι θέμα γιατρού ? ή δεν μπορείς να το αποφύγεις? υπάρχει περίπτωση να βγεί το δόντι κανονικά και μην χρειαστεί εξαγωγή? Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!!!

    • implantnet on said:

      Προχωρήστε στην εξαγωγή του φρονιμήτη άφοβα και μην πανικοβάλστε απο τις απειροελάχιστες πιθανότητες ενός συμβάματος. ελάχιστες φορές οι ρίζες των δοντιών έχουν εμπλοκή με τα νεύρα. Τα δὀντια μετά τα 18 δεν μπορούν να βγούν

  72. Καλημερα!
    Θα ηθελα να ρωτησω τι ειναι προτιμοτερο να κανω για την αφαρεση φρονιμιτων, καθως οι αποψεις των 2 γναθοχειρουργων που εχω ρωτησει, ειναι διαφορετικες. Ενημερωτικα, ειμαι σε επαρχια οποτε δεν μπορω να κανω πολλες επισκεψεις για να κανω αφαιρεση 1 τραπεζιτη καθε φορα. Ο ενας γιατρος -εχει ιδ. ιατρειο- μου ειπε να βγαλω τους 2 κατω μαζι με τοπικη αναισθησια και καποια στιγμη αν χρειαστει και τους πανω, και ο αλλος γιατρος ο οποιος ειναι και στο Υγεια μου ειπε εφοσον θα κανω μεθη -δεν ανεφερε καθολου την τοπικη αναισθησια- να τους βγαλω και τους 4 να ξεμπερδευω. Εγω θελω οντως να ξεμπερδευω με το θεμα φρονιμιτες, αλλα παραλληλα θελω να ειμαι και βεβαιος οτι η αποφαση μου ειναι η πιο σωστη.
    Ευχαριστω.

    • implantnet on said:

      Νομίζω οτι η σοφότερη λύση θα ήταν να αφαιρέσετε τους 4 φρονιμήτες σε 2 επισκέψεις μοιράζοντας τις εξαγωγές ανα πλευρά. Δηλ. μια φορά εξαγωγή των ανω και κάτω δεξιά και την επόμενη των ανω και κατω αριστερά

      • Τελικα επειδη δεν εκανα τοτε που σας εστειλα μηνυμα την αφαιρεση λογω του οτι επρεπε να περασει πρωτα η φλεγμονη που ειχα, σκοπευω να κλεισω καποιο ραντεβου τωρα στις γιορτες. Απ’οτι ειδα στον καθρεφτη μαλλον ειναι καπως μαυρος ο φρονιμητης πανω δεξια, ενω η φλεγμονη τοτε ηταν κατω αριστερα. Θα υπαρχει μεγαλο προβλημα αν τους βγαλω στραυρωτα; Και ποσο καιρο χρειαζομαι για αναρωση; Θα υπαρχει προβλημα πχ στο να εργαστω;

      • implantnet on said:

        Το μετεξατικό πρόβλημα είναι ανάλογο με το χειρουργικό τραύμα, δηλ με το πόσο εύκολα θα βγει το δόντι. Ο ασθενής συνήθως επανέρχεται αυθημερόν στις δραστηριότητες του.

  73. Nikos Panagioutou on said:

    καλημερα σας. Μου λειπουν τα δοντια 7 ,6 και 6 ,7 στην κατω γναθο αριστερα και δεχια. Προς το παρων χρισιμοποιω μασελα. Πρεπει να βαλω εμφυτευματα και για τα 4 δοντια ? Επισισ χρεια ζετε να κανς εξετασεισ για το θυροειδη?

    • implantnet on said:

      Για να απαντήσει κάποιος υπεύθυνα στο ερώτημα σας θα πρέπει να δεί μια πρόσφατη ακτινογραφία σας. Ωστόσο θεωρητικά κάθε δόντι που λείπει εφόσον υπάρχουν οι προυποθέσεις μπορεί να αντικατασταθεί απο ένα εμφύτευμα. Οι παθήσεις του θυρεοειδούς δεν υπάγονται στις καταστάσεις εκείνες που αποτρέπουν την τοποθέτηση εμφυτευμάτων

      • Nikos Panagioutou on said:

        Σας ευχαριστω γαι την αμμεση απαντηση. Ποιος ειναι ο πλεον ενδεδειγμενος επιστημονικος τροπος για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων για την περιπτωση μου? Εμφυτεύματα 7 στην δεξια γναθο και μετα 7 στην αριστερη γναθο. Συνεχιζω να χρησιμοποιω μασελα, γαι να δω τα αποτελεσματα . Και μετα απο τον απαιτουμενο χρονο αποθεραπειας α) συνεχιζω με τα εμφυτευματα 7 και την μασελα β) διαδοχικα Εμφυτεύματα 6 στην δεξια γναθο και μετα 6 στην αριστερη γναθο.

  74. Παρακαλώ την βοήθεια σας!πριν 6 ημέρες έκανα εξαγωγή του πάνω δεξιά φρονιμητη!ειδα το δόντι που αφαιρέθηκε κ του έλειπε η ριζα η οποία μου είπε η γιατρός πως εμεινε μέσα κ δεν χρειάζεται να το πειραξουμε γιατί θα γίνει χειρότερα.τις πρώτες δυο μέρες πονουσα πολυ κ έκανε οίδημα!παίρνω amoxil 500 ,το οίδημα υποχώρησε αλλα εξακολουθώ να ποναω πολυ!βοηθηστε με!τι μου συμβουλευετε να κάνω;υπάρχει περίπτωση να ευθύνεται η ριζα που έχει παραμείνει μέσα;ευχαριστώ εκ των προτέρων !να είστε πάντα καλα!

    • implantnet on said:

      Η ριζα πρεπει οπωσδηποτε να βγει. Αν ο γιατρος δεν εχει την χειρουργικη εμπειρια πρεπει να σας παραπεμψει σε ειδικο χειτουργο.

      • ΓΕΩΡΓΙΑ on said:

        Γεωργία 06/09/2012
        Γιατρέ θα ήθελα σας παρακαλώ να μου πείτε αν αφαιρέσουμε τους φρονημίτες πάνω και κάτω γνάθου από τη μία πλευρά θα πρέπει να αφαιρεθούν και οι φρονημίτες της άλλης πλευράς αν δεν συντρέχει άλλος λόγος;
        Ευχαριστώ εκ των προτέρων .

      • implantnet on said:

        Δεν υπάρχει λόγος

      • Στηβ on said:

        γιατρε συγχαρητηρια για το σαιτ σας.εχω μια ερωτηση.εβαλα μια γεφυρα και μια θηκη σε διαφορετικα μερη και οταν τρωω αισθανομαι πονο σ’εκεινα τα μερη.δυστυχως η γεφυρα εχει ηδη κολλησει.φοβαμαι οτι δεν ταιριαξε καλά.αν την ξεκολλησω-αν γινεται-θα βαλω την ιδια η θα χρειαστει να φτιαξω καινουργια αφου καταστραφει η προηγούμενη?τα ιδια ισχυουν και για την θηκη.
        Σας ευχαριστω πολύ.

      • implantnet on said:

        Για να θεραπευτεί το δόντι κάτω από την γέφυρα θα πρέπει ή να τρυπησει ή να ξεκολλήσει. Το ξεκολλημα συνοδεύεται από την πιθανότητα καταστροφής σε κάποιο βαθμό της γέφυρας

  75. ΑΝΤΩΝΙΑ on said:

    ΓΙΑΤΡΕ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ. ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΗ ΕΝΑ ΔΟΝΤΙ ΚΑΤΩ ΓΝΑΘΟΥ ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΧΑ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΩ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ. Ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΞΑΝΑΕΚΑΝΕ ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΗ ΚΑΙ 5 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΧΩ ΠΑΛΙ ΜΙΚΡΕΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΠΟΝΑΕΙ ΕΝΑ ΔΟΝΤΙ 2 ΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟΝΕΥΡΩΜΕΝΟ Η ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΑΦΡΥ ΠΟΝΟ ΑΥΤΟ? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ 3 ΦΟΡΑ? ΚΑΘ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΔΕΝ ΠΟΝΟΥΣΑ ΚΑΘΟΛΟΥ . ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΝΟΣ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΒΑΡΟΥΣ ΕΛΑΦΡΥ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

  76. Καλημέρα σας και συγχαρητήρια για τη δουλειά σας,

    Προ ολίγων ημερών έβγαλα ένα φρονιμίτη κάτω αριστερά, ο οποίος ήταν ημιέγκλειστος.

    Μετά από «χάζεμα» στο internet θορυβήθηκα μήπως έπρεπε, ταυτόχρονα, να βγάλω και τον αντίστοιχο αριστερό πάνω φρονιμίτη… Γιατί διαβάζω, ότι μπορεί να αρχίσει να κατεβαίνει προς τα κάτω και να πληγώνει το ούλο (μιας και ο κάτω φρονιμίτης εξήχθη).

    Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

  77. Βασίλης on said:

    Καλησπέρα.
    Πριν από 4 μήνες είχα ένα ατύχημα με το ποδήλατο όπου κυριολεκτικά έφαγα τα μούτρα μου. Ανάμεσα στα υπόλοιπα που μού έκαναν, μού έραψαν εσωτερικά το άνω χείλος με 4 ράμματα. Σήμερα, την περιοχή αυτή του άνω χείλους την αιθάνομαι πολύ σκληρή, φουσκωμένη, έχω συνέχεια την αίσθησή της και μέχρι πριν από λίγο καιρό -που ήταν ακόμα πιο σκληρή- από το ρουθούνι που εμπόδιζε δεν είχα την ίδια εισπνοή αέρα.
    Εξωτερικά, υπάρχει ένα μικρό κομμάτι (περίπου 8×5 χιλιοστά) που δεν έχει θρέψει (ούτε έχουν βγει τρίχες). ενώ το χείλος φαίνεται ως πιο μακρύ και φουσκωμένο.
    Είναι φυσιολογική η εξέλιξη αυτή του τραύματος; Μπορεί να με βοηθήσει τίποτα; Θα περάσει τελείως και αν ναι μετά από πόσο καιρό; Βλέπετε είναι πολύ ενοχλητική αυτή η διαρκής αίσθηση αυτού του σκληρού “ξένου” σώματος.
    Ευχαριστώ πολύ.

  78. geia sas exo problhma me to stoma mou den mporo na to kleinw gt piezete asxhma paw 23 xrwonon apo mikrh den to ekleina mou eipan oti xreiazomai enxirish se katw gna8o den kserw ti na kanw poia na mpw se tosh poloi douleia ama den ftiaksei ti 8a kanw den 8elw na meinw etsi alo

  79. Λια Παπά on said:

    Καλησπέρα γιατρε!εχω κλείσει ραντεβού την επόμενη εβδομάδα να βγάλω τους κάτω φρονιμητες μου!!Ο ένας με ενοχλει εδω κ 2 χρονια ήταν εγκλειστος κ σιγα σιγα βγαίνει μόνος του,λογω του οτι ημουνα εγκυοσ το αφησα,μετα ο θηλασμοσ κ ετσι περασε καιροσ με οιδηματα κ πολυ πόνο.τον άλλον τον έχω ανοίξει το 2007 κ απο τότε δεν με ενοχλει! Αυτο που θέλω να ρωτήσω, η εξαγωγή τον κάτω φρονιμ ειναι πιο επίπονη απο τους πάνω;συμφωνήσαμε να τους βγάλουμε κ τους δυο μαζι,θα υποφερω μετα;επειδη έχω δυο παιδάκια μικρα σε ηλικία χωρίς βοηθεια την ημέρα εκείνη,φοβάμαι μήπως ποναω τόσο που δεν θα μπορω ούτε τα παιδάκια μου να κοιτάξω,, με έχουν φοβησει πολυ γνωστοί κ μου λένε θα υποφερω πολλές μέρες!! Αντίβιωση μου είπαν να πάρω μια ώρα πριν πάω να τους βγάλω!
    Κ κάτι τελευταίο έχω βγάλει αυτρες στο στόμα, σήμερα… Πρέπει να ενοιμερωσω τον οδοντιατρο μου;; Αργούν να φύγουν νομίζω!ειναι πρόβλημα;

  80. ODOTIATRO on said:

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ Νταμπαράκη , ΕΧΩ ΚΥΣΤΗ ΣΤΟ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΠΑΝΩ ΔΟΝΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ, ΚΑΙ ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΔΙΑΡΚΗ

    • implantnet on said:

      Το κόστος είναι ανάλογα με τον γιατρό. Η διάρκεια είναι ανάλογης με την βλάβη

  81. ΔΟΥΒΛΗΣ ΘΩΜΑΣ on said:

    Γεια σας.
    Πρόσφατα σφράγισα τους 2 φρονιμίτες άνω γνάθο αλλά σε τραπεζίτες ήδη σφραγισμένους βλέπω μικρά στιγματάκια στο πλάι του δοντιού και σε έναν φρονιμίτη που σφράγισα πρόσφατα βλέπω στο πλάι ένα μαύρο σημαδάκι… Τί γίνεται σε αυτή τη περίπτωση; δε θα πρέπει να σφραγιστούν και αυτά τα σημαδάκια; έχει σφραγιστεί μόνο η μασιτική περιοχή σε τραπεζίτες και στον ένα φρονιμίτη. Ευχαριστώ

  82. Maria liatopoulou on said:

    Γεια σας κύριε Νταμπαρακη,
    Θα ήθελα να σας ρωτήσω εαν εαν συνεργάζεστε με το νοσοκομειο υγεία.ο λόγος που ρωτάω ειναι γιατί χρειάζεται να κανω κάποιο εμφυτευμα κ με την κάρτα του υγεία θα μου ήταν εύκολο να το κανω στο υγεία ,με γιατρό βέβαια που θα νιώσω εμπιστοσύνη.
    Ευχαριστω.

  83. Καλησπέρα σας! Ήθελα να σας ρωτήσω αν μπορώ να βάλω εμφύτευμα σε εξαγωγή που έκανα πριν ένα χρόνο!? Είναι απαραίτητο να βάλω εμφύτευμα άμεσα ή μπορώ να βάλω και αργότερα? Γιατί είμαι φοιτήτρια ακόμη και όπως καταλαβαίνετε τα οικονομικά μου δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση..Ο οδοντίατρος που μου έκανε την εξαγωγή μου είχε πει ότι πρέπει να βάλω άμεσα γτ μπορεί να κατέβει το αποπάνω δόντι προς τα κάτω και πολλά άλλα που δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή… Θα σας ευχαριστούσα πολύ αν μου απαντούσατε όταν βεβαίως βρείτε το χρόνο! Με εκτίμηση..

    • implantnet on said:

      Το ιδανικό ειναι να μπει το εμφυτεύμα 3 μήνες μετά την εξαγωγή. Απο εκεί και πέρα όλα γίνονται. Υπάρχουν λύσεις σε όλες τις περιπτώσεις

  84. Athanasia on said:

    kalhmera giatre antimetwpizw kapoio problhma me ta dontia mou kai tha ithela tin sumboulh sas..eimai 24 xronwn kai exw akoma kapoia neogila dontia kai apo pisw meria futrwsan kai ta kanonika..skeftomai na ta afairesw alla eidika oi kunodontes tha fianontia polu asxhma kathws fytrwnoun apo mesa kai skeftomai to aisthitiko apotelesma…epishs fovamai polu ton odontiatro kai kathe fora lipothumw…alla thelw para polu na ftia3w ta dontakia mou..pisteuete oti einai kalutera na balw siderakia i na bgalw ta dontia mou kai na valw gefura…ax makari na eixa ayto ton fovo kai ola tha itan kalutera..perimenw apantish!!

    • implantnet on said:

      Η ορθοδοντική και η διατήρηση των φυσικών δοντιών αποτελεί πάντα την πρώτη επιλογή.

  85. KOURMADIAS PANORMITIS on said:

    Ονομαζομαι Πανορμιτης Κ.Επεσα τυχαια στην ιστοσελιδα σας και διαβασα με προσοχη αρκετα απο τα θεματα σχετικα με τα εμφυτευματα.Ειμαι 35 χρονων και απο ενα ατυχημα στα 18 εχασα καποια δοντια ενω καποια αλλα εσπασαν εν μερη..Αυτη τη στιγμη εχω κανει τα απαραιτητα σφραγισματα για τα σπασμενα δοντια και τοποθετηση γεφυρας στην κατω γναθο 5 δοντιων (3 για βαση και τα 2 που ελειπαν).ο λογος που εβαλα γεφυρα και οχι εμφυτευματα ειναι ενα ”λαμακι” στην κατω γναθο που αποτρεπει την συγκεκριμενη μεθοδο.Η ερωτηση μου ειναι η εξης:Στα αριστερα της ανω γναθου μου λειπουν τα δυο πισω δοντια (εχω μονο το τελευταιο και τον φρονιμιτη).υπαρχει επαρκες οστο για την τοποθετηση εμφυτευματων αλλα ο οδοντιατρος μου απερριψε την μεθοδο λογο της λαμας στο πιγουνι λεγοντας οτι μελετες καποιου συναδελφου εχουν δειξει οτι σε ατομα που φερουν λαμες γενικα στο σωμα απο καποιο ατυχημα τα αμφυτευματα συνηθος σπανε μετα την τοποθετηση λογο του οτι δημιουργουνται “δονησεις”.Οσο και αν εψαξα στο διαδικτυο δεν εχω δει πουθενα σχετικη ερευνα,υπαρχει τετοια περιπτωση;Αν γνωριζετε κατι σχετικο θα ηθελα την γνωμη σας.ευχαριστω εκ των προτερων.

    • implantnet on said:

      Δεν έχω υπόψιν σχετική έρευνα. Δεν βλέπω τον λόγο γιατί να υπάρχει πρόβλημα την στιγμή που υπάρχει επάρκεια οστου

  86. Μαρια Τσορβα on said:

    Καλησπερα σας,
    εκανα εξαγωγη ημιεγκλειστου κατω φρονιμητη και (οπως το περιεγραψε ο γιατρος ) δεν βγηκε το ακροριζιο.
    Μπορει να υπαρξει προβλημα που δεν βγηκε?

    • implantnet on said:

      Θα πρέπει γενικά να βγαίνουν τα ακρορρίζια εκτός από κάποιες εξαιρέσεις

  87. καλησπέρα σας γιατρε. πριν 2 ημερες αφαιρεσα τους δυο δεξιους φρονημιτες. οι 2 πανω ειναι χαλασμενοι αλλα μου προτειναν να αφαιρεσω και τους 4 για να αποφυγω προβληματα στο μελλον. μου εκαναν ραμματα και ολα φαινονταν ενταξη. νοιωθω ομως σαν να εχς μια περιεργη γευση στο στομα σαν αιμα,μπεταντιν, πιον, ουτε και ξερω τι ειναι αυτο που νοιωθω! τα σφουγκαρακια που μοιαζουν με καπνο εχουν βγει απο μονα τους και μου ειπαν ειναι ενταξη αυτο. παιρνω zinadol των 500 και κανω πλυσεισ με tantum verde. νοιωθω ομως και μια ενοχληση στα ουλα,σαν ερεθισμο,πονο, οχι τπτ τρομερο, αλλα σε συνδιασμο με αυτη την περιεργη γευση εχω τρομαξει! δεν ξερω τπτ για τις ριζες.δεν μου ειπαν κατι. φανηκαν ολα να πηγαν καλα. τι μπορει να συμβαινει? ( οι δυο κατω φρονημιτες ειχαν βγει ολοκληροι, οι 2 πανς κατα τα 3/4)

  88. Καλησπερα γιατρε ηθελα και εγω να σας κνω μια ερωτηση.Μου εφυγε ο πανω φρονιμτης και μου εμεινε μεσα η ριζα.τι γινεται τωρα?να το αφησω ετσι ‘η πρεπει οπωσδηποτε να βγει?ποναει αυτη η διαδικασια και σε ποιον γιατρο πρεπει να απευθυνθω?ευχαριστω πολυ

    • implantnet on said:

      Πρέπει να βγεί η ρίζα. Δεν θα πονέσετε καθόλου. Το μέγεθος της δυσκολίας εξαγωγής καθορίζει και το που πρέπει να απευθυνθείτε

  89. Kalispera giatre Mou Mia erotisi

  90. Ανδρομαχη Τσιντζου on said:

    Καλήμερα σας,ψάχνοντας πληροφορίες για οδοντικο αποστημα και λεμφαδενιτιδα που δεν υποχωρεί έπεσα πάνω στο blog σας και συγκινήθηκα απο τον χρόνο που αφιερώνεται για να βοηθήσετε ανθρώπους που υποφέρουν . Ισως να μπορέσετε να βοηθήσετε και εμένα! Σε απονευρωμενο προ διετίας δόντι εμφανίστηκε ακροριζικο αποστημα όταν πήγα στον οδοντίατροι για ένα πρησμενο και με έντονο πόνο λεμφαδενα στην περιοχή κοντά του. Μου το έχουν ανοίξει και έχουν βάλει φάρμακο περνώ αντιβιοση flagyl εδώ και 5 ημέρες αλλά ο λεμφαδενες σαν να έχει μετακινηθεί πιο κάτω , έχει μαλακωσει και δεν πονάει αλλά παραμένει διογκωμενος. Μήπως δεν πιάνει η αντιβιοση ?παίρνω και niflamol κάθε 8 ώρες
    Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας
    Ανδρομαχη

    • implantnet on said:

      Θελω πολύ να σας βοηθήσω, αλλά χωρίς να σας έχω δεί κλινικά ούτε την ακτινογραφία σας ότι και να πω θα είναι απλές υποθέσεις. Αφού όμως έχει γίνει παροχέτευση του δοντιού πιστεύω ότι θα δράσει καλύτερα η αντιβιοτική αγωγή. Περαστικά και ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια

      • Andromachi on said:

        Ευχαριστώ και εγώ να είστε πάντα καλά.
        Με βαθιά εκτίμηση
        Ανδρομαχη

  91. ελλη on said:

    Καλησπερα σας βρηκα τυχαια το site σας και επειδη αντιμετωπιζω ενα προβλημα με ημιεγκλειστο φρονιμιτη ειπα να σας γραψω.εχει αρχισει να χαλαει και να προκαλλει βλαβες στον διπλανο τραπεζιτη.επειδη ειναι ο κατω αριστερος σε τελειως οριζοντια θεση μου ειπαν οτι μπορει να προκαλεσει βλαβη του κατω φατνιακου νευρου..δεν ξερω τι να κανω φοβηθηκα λιγο γιατι μου ειπε η χειρουργος οτι μπορει να διαρκεσει 1,30 ωρα!!!!.ουτε σφραγισμα δεν εχω κανει….δεν εχω ιδεα απο τετοιες διαδικασιες δεν ξερω αν υπαρχουν αλλες λυσεις για το προβλημα.ευχαριστω.ιαο

    • implantnet on said:

      Καταρχήν μην ανησυχειτε. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησια, δεν ειναι επώδυνη και μπορεί να κρατήσει λιγότερο ανάλογα με την εμπειρία του χειρουργού και τον βαθμό ευκολίας. Απο την στιγμή που χαλάει το διπλανό δόντι ο φρόνιμητης πρέπει οπωσδήποτε να βγει.

  92. Στέλιος Βολακης on said:

    Γιατρέ καλησπέρα,
    Ήθελα τη γνώμη σας για το αν πρέπει να αφαιρούνται προληπτικά οι φρονιμήτες σε παιδιά ηλικίας 12 – 13 ετών, καταλαβαίνω πως μια εξέταση ή μια ακτινογραφία θα σας βοηθούσε, αλλά ήθελα σε γενικές γραμμές να μου πείτε τη γνώμη σας.

  93. Kon/nos Liapis on said:

    Καλησπέρα σας γιατρέ, έχω οδοντικό εμφύτευμα στον πάνω αριστερό κεντρικό. Έχω μόνιμο πόνο μέτριας έντασης τα τελευταία τρία χρόνια και στο εμφύτευμα και στον πλάγιο δίπλα του, ο οποίος πόνος δεν φεύγει με τα γνωστά παυσίπονα. Οι γιατροί που το είδαν δεν βρίσκουν κάτι άσχημο, αντίθετα λένε ότι είναι καλά βαλμένο. Προσωπικά υποπτεύομαι οτι το εμφύτευμα χτυπάει/πιέζει νεύρα της περιοχής γιατί όταν ακουμπάω το εμφύτευμα νιώθω δυνατό πόνο στη μύτη και το μέτωπο. Είναι πιθανό αυτό να συμβαίνει αυτό το σενάριο σε αυτή την περιοχή εμφυτεύματος, υπάρχει τρόπος να ανιχνευτεί αυτό, και αν όντος συμβαίνει πρέπει υποχρεωτικά να βγεί το εμφύτευμα από το κόκαλο; (που δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι)

    • implantnet on said:

      Στην συγκεκριμένη περιοχή δεν υπάρχουν νεύρα τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια άτυπη νευραλγία όπως είναι αυτή που αναφέρετε. Σίγουρα το οτι πονάτε στην επίκρουση 3 χρόνια μετά υποδεικνύει την παρουσία κάποιου προβλήματος το οποίο όμως μπορει να φανεί σε εναν λεπτομερή ακτινοφραφικό έλεγχο

  94. Giatre prin apo 2 vdomades efairesa enan eglisto fronimiti stin kato aristera gnatho.distixos olo avton ton kairo o ponos dn exei ipoxorisi eimai me pavsipona k depon kathe 5 ores. I pligi klini kanonika..einai fysiologikos o ponos?pote tha ipoxorisi..einai anipoforos o ponos

    • implantnet on said:

      15 μέρες μετά το γράμμα σας πρέπει να έχει υποχωρήσει ο πόνος. Αν όχι πρέπει να γίνει λεπτομερής κλινικός και ακτινογραφικός έλεγχος

  95. kostas braian on said:

    Γιατρε καλησπερα πριν απο δυο ημερες πηγα για ενα σφραγισμα σε ενα τραπεζιτη κατω και απο την ενεση ενω το ουλο εχει ξεμουδιασει τη γλωσσα τη νιοθω ακομα μουδιασμενη απ τη μια μερια και εχω χασει και τη γευση μηπως θα μπορουσες να με βοηθησεις.ευχαριστω

    • implantnet on said:

      Αν εξακολουθείτε να είστε μουδιασμένος παρακαλώ ξαναγράψτε για να σας πω τι να κάνετε

  96. geia sas ..i8ela n rwtisw an ginetai na valw siderakia sta 6 panw mprostina dontia,dioti mono auta einai ligo strava

    • implantnet on said:

      Αυτό θα σας το απαντήσει ορθοδοντικός. Απότι ξέρω ακόμα και για λίγα στραβά βάζουν σιδεράκια σε όλα τα δόντια γιατί θέλουν να επαναδιευθετήσουν όλο το οδοντικό τόξο, γιατί δεν είναι μόνο η εμφάνιση αλλα θα πρέπει να κλείνουν σωστά τα πάνω με τα κάτω για να μην στραβώσουν ξανα και παει άδικα η όλη θεραπεία

  97. Κωνσταντίνα Ν. on said:

    Καλησπέρα γιατρέ,
    ονομάζομαι Κωνσταντίνα και έχω έναν έγκλειστο φρονιμίτη στην κάτω γνάθο αριστερά . Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην Αμερική και στο Massachusetts General Hospital μου είπαν ότι καλύτερα να μην κάνω πλήρη εξαγωγή αλλά coronectomy μιας και φαίνεται ότι η ρίζα του δοντιού είναι πάνω στο νεύρο. Από ό,τι κατάλαβα πρόκειται να κόψουν το μισό δόντι και να αφήσουν τη ρίζα μέσα με την προοπτική να καλυφθεί από το οστό. Ίσως βέβαια προωθηθεί στην επιφάνεια ή μολυνθεί, οπότε τότε θα πρέπει να αφαιρεθεί και αυτή. Μιας και δεν έχω ξανακούσει κάτι σχετικά με αυτού του είδους την αντιμετώπιση δεν ξέρω αν πρέπει να επιμείνω για μια τυπική εξαγωγή, με τον κίνδυνο τραυματισμού του νεύρου, ή να ελπίζω ότι η συγκεκριμένη οδοντεκτομή δεν θα έχει δυσάρεστες συνέπειες.
    Οποιαδήποτε συμβουλή προερχόμενη από την σημαντική εμπειρία σας θα μου ήταν ιδιαιτέρως πολύτιμη.
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  98. Καλησπέρα κ.Καθηγητά και συγχαρητήρια ως προς το πολύ επιτυχημένο εγχείρημα ενημερώσης του κόσμου. Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να υποβάλω μια ερώτηση. Ύστερα από εμφάνιση αποστήματος στο εμπρόσθιο αριστερό οδόντα επισκεύθηκα έναν οδοντίατρο – ενδοδοντολόγο ο οποίος προχώρησε σε ενδοδοντική θεραπεία μαζί με φαρμακευτική αγωγή(αντιβίωση – amoxil 500g).

    Το απόστημα δεν έχει υποχωρήσει με την έννοια ότι φαίνετε στην ακτινογραφία δηλ. δεν έχει διασπαστεί τελείως (κατά τα άλλα οι πόνοι που είχα πριν την φαρμακευτική αγωγή και την ενδοδοντική θεραπεία έχουν υποχωρήσει πλήρως), από ότι μου είπαν και από όσα κατάλαβα τα αποτελέσματα θα φανούν σε 3 μήνες από τώρα στον επανέλεγχο. Ισχύει κάτι τέτοιο ???

    Και κάτι ακόμα που μου έκανε εντύπωση είναι πως αφού τελείωσε με την θεραπεία μου είπε να παώ σε άλλον οδοντίατρο για το σφράγισμα του δοντιού (διότι αυτή τη στιγμή ο μυλικός θάλαμος του δοντιού είναι προσωρινά κλεισμένος με βαμβάκι και Cavit) και όταν τον ρώτησα γιατί δεν μπορεί να μου κάνει αυτός το σφράγισμα μου απάντησε ότι στο γραφείο του κάνουν μόνο απονευρώσεις.

    Θα ήθελα να ακούσω και την δική σας γνώμη ως επιστήμονα και άνθρωπο με εμπειρία, είναι ποτέ δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο ???? Έχετε ξανακούσει κάτι παρόμοιο ή μήπως με κοροϊδεύουν ???

    Από επαγγελματικής απόψεως και μόνο από την στιγμή που κάποιος αναλαμβάνει μια υπόθεση δεν είναι υποχρεωμένος να την φέρει εις πέρας και να κάνει το καλύτερο δυνατόν που μπορεί???? (και από όσο ξέρω αυτό ισχύει για όλα τα επαγγέλματα όχι μόνο για τους οδοντιάτρους – διαφορετικά ποιό το νόημα να αναγράφουν επάνω στην κάρτα τους “οδοντίατρος – καθηγητής ενδοδοντολογίας” από την στιγμή που δεν μπορούν να κάνουν ένα απλό σφάγισμα).

    Μια τελευταία ερώτηση μου είπαν ότι θα πρέπει να περιμένω να περάσουν περίπου 7 μέρες και μετά να κάνω το σφράγισμα, υπάρχει κάποια λογική εξήση κατά την δική σας κρίση??? Γιατί θα πρέπει να περιμένω 7 μέρες ???

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    Περιμένω με αγωνία την απάντηση σας.

    • implantnet on said:

      Οτι σας έχουν πει ισχύει. Είναι απόλυτα θεμιτό κάποιος να έχει την απόλυτη εξειδίκευση και να κάνει μόνο μια συγκεκριμένη εργασία. Αν σκεφτείτε επίσης ότι οι άλλοι οδοντίατροι του στέλνουν περιστατικά πρέπει και αυτός με κάποιον τρόπο να στείλει δουλειά πίσω σε αυτούς. Εμείς επιλέγουμε τον γιατρό και μερικές φορές όταν επιλέγουμε έναν που είναι αρκετά ειδικός ξέρουμε ότι θα κάνει άριστα την συγκεκριμένη εργασία αλλά το κόστος είναι να πάμε κάπου αλλού για κάτι άλλο.

  99. ελλη on said:

    μπορει να γινει σφραγισμα σε ημιεγκλειστο τερηδνισμενο φρονιμιτη;;;;η μονο εξαγωγη ;;;

    • xristina on said:

      Γιατρε καλησπερα.Ειμαι 55 χρονων και εδω και 6 χρονια εχω τεχνητη οδοντοστοιχια στην πανω γναθο και στην κατω εχω γεφυρες.Στην πανοραμικη που εκανα βρεθηκαν οι ριζες των κατω δοντιων κατεστραμμενες.Μου ειπαν διαφοροι οδοντιατροι που εστειλα την πανοραμικη να τα βγαλω και να βαλω 4 εμφυτευματα και μου ζητανε γυρω στις 8000 ευρω.εχθες εσπασαν οριζοντια 2 δοντια στηρηγματα της γεφυρας και βγηκε παρασυροντας μαζι και την ριζα του 3 στηρηγματος.Αν μπορειτε να με ενημερωσε τε τι ειναι καλυτερα να κανω και αν τα εμφυτευματα ειναι τοσο ακριβα [λογω κρισης καταλαβαινετε]και ποσο αξιοπιστα ειναι.Ευχαριστω εκ των προτερων

      • implantnet on said:

        Στην κάτω γναθο η καλύτερη λύση ειναι τα εμφυτευματα. Οσον αφορά τις τιμές έχει να κάνει με τον τύπο των εμφυτευματων, το είδος της προσθετικης και φυσικά την αμοιβή του ιατρού. Το φθηνό μπορεί μερικές φορές να μας βγει πολύ ακριβό όχι μόνο οικονομικά, αλλα και ψυχικά αλλα το χειρότερο ειναι οτι μπορεί να γίνει μια βλάβη που μετά δεν μπορεί εύκολα να διορθωθεί. Η γνώμη μου ειναι οτι ειναι καλύτερα πρώτα να διαλέξετε γιατρό και μετά να διαπραγματευθείτε την τιμή μαζι του γιατί τα περιθώρια μας ειναι αρκετά.

    • implantnet on said:

      Μόνο εξαγωγή

  100. Αναγνωστοπούλου Doris on said:

    Καλησπέρα σας
    Συγχαρητήρια για την Ιστοσελίδα σας και την ποικιλία των ενασχολήσεων σας.
    Ο λόγος που σας γράφω αφορά μία …(είναι άραγε μόνο μία;;) περίεργη ΚΥΣΤΗ.
    Η κύστη αυτή εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον 8ο του 2011 στην κάτω γνάθω στα 2 μπροστινά δόντια (πηγούνι). Τον Οκτώβριο του 2011 την χειρούργησα. Ένα χρόνο μετά ξαναεμφανίστηκε ξανά στο ίδιο σημείο και την ξανααφαίρεσα χειρουργικά .Φέτος το 2013, πάλι ξανά εμφανίστηκε η ίδια ΚΥΣΤΗ ακριβώς στο ίδιο σημείο,και την ξανααφαίρεσα τον Μάϊο.
    Σήμερα μέσα στις διακοπές που λείπει και ο γιατρός, ξανά εμφανίστηκε.
    Έχω ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ με αυτές τις επεμβάσεις.
    Και τις 3 φορές χρειάστηκε να κοπούν τμήματα από το κάτω σημείο εσωτερικά (ακρορίζιο ) των δοντιών. Το ένα από τα 2 δόντια κουνιέται. Και τις 3 φορές δεν φαίνονταν ΟΙ ΚΥΣΤΕΙΣ ξεκάθαρα στις ακτινογραφίες. Και τις 3 φορές προϋπήρχε ένας περίεργος πόνος στην περιοχή ευρύς σαν μούδιασμα.
    Έχει αρχίσει να ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ η εμπιστοσύνη μου στον γιατρό μου, αλλά και στον οργανισμό μου.
    -Υπάρχει περίπτωση ένας οργανισμός να δημιουργεί συνέχεια ΚΥΣΤΕΙΣ στα ούλα των δοντιών;;;; Και αν ναι, ποιές μπορεί να είναι οι αιτίες;;;;
    -Υπάρχει πιθανότητα αυτές οι κύστεις να είναι δείγμα προκαρκινικής βλάβης στα ούλα;;;;
    -Υπάρχει ιδιαίτερη ειδικότητα οδοντιάτρου όπου κάποιος πρέπει να αποτανθεί λόγο της επαναλαμβανόμενης εμφάνισης ΚΥΣΤΕΩΝ;;
    -Αυτόν τον ..”περίεργο” πόνο σαν μούδιασμα, τον νιώθω σε όλη την κάτω γνάθο τους τελευταίους 4 μήνες και ο γιατρός μου ΔΕΝ βλέπει κάτι στις ακτινογραφίες.
    Υπάρχει πιθανότητα να υπάρχουν ΚΥΣΤΕΙΣ και σε άλλα δόντια της κάτω γνάθου και αν ναι, αφού ΔΕΝ φαίνονται στην ακτινογραφία με ποιο τρόπο μπορεί κανείς να τις εντοπίσει;;;
    Ευχαριστώ πολύ

    • implantnet on said:

      Σχετικά με το πρόβλημα σας: Συμβαίνει συχνά να γίνονται υποτροπές μετά απο παρόμοιες επεμβασεις στην πρόσθιο περιοχή ήσαν κάτω γναθου. Εκείνο που κάνουμε στην κλινική μας ειναι οτι σε περιστατικά υποτροπών μετά την δεύτερη υποτροπή, καθαρίζουμε την αλλοίωση (κυστη) και αφήνουμε το τραύμα να επουλώσει κατα δεύτερο σκοπό. Ετσι είμαστε σίγουροι οτι δεν θα ξανά υποτροπιασει. Μην φοβάστε οτι ειναι κάτι σοβαρό. Ωστόσο όταν κανω μια παρόμοια επέμβαση την πρώτη φορά για καθαρά τυπικούς και μόνον λόγους κανω ιστολογική εξέταση. Οι κυστεις φαίνονται πάντα στην ακτινογραφία

  101. Γεια σας γιατρέ και συγχαρητήρια για τον τρόπο με τον οποίο πολύ χρήσιμα αλληλεπιδράτε με τον κόσμο μέσα απο το μπλόγκ σας.

    Γιατρέ, στον απονευρωμένο μου κάτω αριστερά δεύτερο προγόμφιο ο οδοντίατρός μου μου είπε ότι έχω απορρόφηση ρίζας. Αν και προσπάθησε να μου εξηγήσει δεν πολύ κατάλαβα. Οπότε έχω τις εξής απορίες.
    1) Τι έιναι η απορρόφηση ρίζας και ποια τα αίτια;
    2) Ένα δόντι με απορόφηση ρίζας είναι καταδικασμένο να χαθεί ή σωζεται;
    3) Προσωπικά δεν θέλω να ρίξω άλλα λεφτά σε αυτό το δόντι. Επίσης σκοπεύω το Νοέμβρη να βάλω σιδεράκια. Είναι πολύ λάθος να κάνω τότε εξαγωγή το δόντι για την δημιουργία χώρου και να μην θυσιάσω κάποιο άλλο υγειές δόντι; Θα υπάρξη κάποιο πρόβλημα απο αυτήν την αναμονή μέχρι τον Νοέμβρη για τα γύρω δόντια ή για το οστό από την απορόφηση της ρίζας του εν λόγω δοντιού;

    Συγνώμη για το πλήθος τον ερωτήσεων αλλά χρειάζομαι πληροφορίες για να πάρω την απόφασή μου.

    Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων
    Αλεξ

    • implantnet on said:

      1. Δεν γνωρίζουμε τους ακριβείς λόγους απορρόφησης της ρίζες ωστόσο συχνά συμβαίνει σε δόντια με νεκρώση του πολφου μετά απο τερηδονα ή τραυματισμό
      2. Η απορρόφηση αντιμετωπίζεται με ενδοδοντικη θεραπεία (απονευρωση) και αν δεν ειναι μεγάλη δεν εμποδίζει την παραμονή του δοντιου στο στόμα
      3. Εφόσον το δόντι ειναι ασυμπτωματικο μπορεί να παραμείνει ως έχει αλλιώς χρειάζεται απονευρωση

  102. βιβιαν on said:

    Καταρχην συγχαρητηρια! Πολυ καλη δουλεια!!
    Εχω ενα θεματακι με τα δοντια μου..εχω την αισθηση οτι κουνιουνται τα μπροστα δοντια στην ανω κ άι κατω γναθο..αυτο βεβαια συνεβη μετα α πο εντονη δυναμη που ασκησα σε αυτα εν ωρα φαγητου..θα ηθελα να ξερω εαν θα υπαρξει καποιο προβλημα η μηπως χρειαστει καπιθα θεραπεια..
    Σημειωση: ειμαι εικοσι ετων οποτε δεν θα ειν άι κ άι οτι πιο ευχαριστβ να κυκλοφορω με ενα κενο αναμεσα στα δοντια :Ρ
    Ευχαριστβ εκ των προτερων!!

    • implantnet on said:

      Πρέπει να βγει ακτινογραφία και να ελεγχθεί η κατάσταση των ριζων και η αιτία της κινητικότητας

  103. KATIA IOANNOU on said:

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΟΝΤΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ. ΑΡΧΙΚΑ ΕΚΑΝΑ ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΗ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΟΝΤΙ. ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΜΕ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΕ ΑΚΡΟΡΙΖΕΚΤΟΜΗ. (Η ΑΚΡΟΡΙΖΕΚΤΟΜΗ ΕΓΙΝΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΤΟΜΗ ΣΤΑ ΟΥΛΗ). ΜΟΛΙΣ ΠΕΡΑΣΕ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΝΙΩΘΑ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΔΟΝΤΙ. ΕΒΓΑΛΑ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ Ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΓΙΑ 5 ΜΕΡΕΣ. ΦΕΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΟΠΟΙΔΗΠΟΤ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΕΝΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΟΥΛΗ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΣΠΑΣΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ. ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΟΝΤΙ; ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ;
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ

    • implantnet on said:

      Ανάλογα με την εικόνα που δείχνει η ακτινογραφία θα πρέπει ή να γίνει επανάληψη της επέμβασης και επουλώση όπως λέμε κατα δεύτερο σκοπό ή εξαγωγη του δοντιου. Σε κάθε περιπτωση δεν πρέπει να ανησυχειτε

  104. dimitris on said:

    μολις εβγαλα τους φρονιμητες της ανω γναθου και ο πονος ειναι μεγαλος! μπορω να κανω κατι για να σταματησει ο πονος?

  105. Γιαννούλη Κυριακή on said:

    Έχω κάνει απονευρωση σε έναν τραπεζίτη πριν 4 χρόνια εκ τότε δεν με ενόχλησε ποτε απο χθες όμως στην εσωτερική πρευρα του δοντιου στο ουλο νοιώθω με τη γλάσσα μου κάτι σαν φουσκαλίτα ( νομίζω ότι έχει πυον είναι μαλακό) δεν πονάει πριν 1 μήνα πρόσθεσα μια στρωση σφραγίσματος γιατί νόμιζα ότι είχε υποχωρήσει ( δεν έχω βάλει θήκη ) να δοκιμάσω αντιφλεγμωνοδες και αντιβιωση ή να πάω σε γιατρο (λεφτα δεν υπάρχουν)

    • implantnet on said:

      Το πρόβλημα έτσι όπως μου το περιγράφετε με κάθε επιφύλαξη αφού δεν έχω δει ακτινογραφία μου θυμίζει ενδοπεριοδοντικό πρόβλημα. Αν η ακτινογραφία δεν δείχνει σοβαρή οστική αλλοίωση υπάρχουν οι παρακάτω επιλογές: επανάληψη απονεύρωσης αλλοιώς εξαγωγή. Απο εκεί και πέρα μπορεί να γίνει είτε γέφυρα ή εμφύτευμα. Η αντιβίωση θα δώσει προσωρινή λύση γιατί δεν θα άρει την αιτία του προβλήματος αλλά θα αντιμετωπίσει μόνο τα συμπτώμτα. Δυστυχώς όλες οι λύσεις χρειάζονται λεφτά. Αλλά πέστε μου κάτι που σε αυτήν την ζωή γίνεται τσάμπα. Ολα αργά ή γρήγορα πληρώνονται..

  106. Γιαννούλη Κυριακή on said:

    Κατ’αρχήν ευχαριστώ πολύ για τη άμεση απάντηση και συγχαρητήρια για το έργο σας .Υπάρχει περίπτωση να είναι απο χτύπημα με την οδοντόβουρτσα ? πήρα ένα niflamol χθες όχι αντιβίωση και ήδη έχει υποχωρήσει …θεωρείται απαραίτητη την ακτινογραφία ???

    • implantnet on said:

      Νομίζω πως ειναι απαραίτητη. Σας είπα οτι φαρμακευτικά μπορεί να υποχωρούν τα συμπτώματα ωστόσο αν δεν αρθουν οι αιτίες θα επανέλθουν. Εύχομαι περαστικά!!

  107. Γεια σας κύριε Καθηγητά.

    Μπορείτε να γράψετε στο μπλόγκ σας ένα άρθρο για το που βρίσκεται σήμερα η έρευνα για την οδοντιατρική εφαρμογή των βλαστοκυττάρων και να κάνετε και ένα προσωπικό σχόλιο για το τι μπορούμε να περιμένουμε στο άμεσο μέλλον.

    Ευχαριστώ και αναμένω με ενδιαφέρον.
    Άλεξ

    • implantnet on said:

      Βεβαίως! Με την πρώτη ευκαιρία

      • Ευχαριστώ κ. Καθηγητά. Αναμένω…

        Μερικές φορές μία δεύτερη ευκαιρία είναι ευπρόσδεκτη και δίκαιη.

        Ειδικά όταν απο την ηλικία 0-15 ετών δεν σου έχει μιλήσει κανένας για την οδοντόβουρτσα. Η ανηψιά μου είναι 2 ετών και κάθε βράδυ ζήτα την οδοντόβουρτσα της. Όταν το βλέπεις είναι θαύμα. Βουρτσίζει τα δόντια της αν και δεν ξέρει ακόμα για ποιο λόγο το κάνει.

        Είμαι σίγουρος πως αυτό δεν λέγεται μετάλλαξη του ανθρωπίνου γονιδιώματος αλλά απλά παιδεία. Δυστυχώς η ανηψιά μου είναι η εξαίρεση του κανόνα αυτής της χώρας.

        Να ΄στε καλά κ. Καθηγητά.
        Άλεξ

  108. xristinaki on said:

    Καλησπέρα γιατρέ θα ήθελα να ρωτήσω αν η γναθοχειρουργική επέμβαση καλύπτεται από κάποια ασφάλεια ιδιωτική ή δημόσια γιατί σκέφτομαι να υποβληθώ σε μια τέτοια επέμβαση αλλά έχω ακούσει ότι το κόστος είναι αρκετά υψηλό.Α και επίσης μου έχουν βγει και οι 4 φρονιμίτες οι δύο εκ των οποίων βγαίνουν στραβά.Θα πρέπει να τους αφαιρέσω πριν κάνω την επέμβαση; και αν ναι σε τι γιατρό να απευθυνθώ ;Ευχαριστώ

    • implantnet on said:

      Μπορείτε να απευθυνθείτε σε ένα οποιοδήποτε ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ του ΕΣΥ που έχει Γναθοχειρουργικο Τμήμα , πχ Ευαγγελισμος στην Αθήνα

  109. καλησπερα .πολλα συγχαρητηρια για την σελίδα σας κ καθηγητα κι ευχομαι να χετε παντα επιτυχιες και ανοδο ,χωρις να ξεχνατε την βαθυτερη έννοια του επαγγελματος σας ,το λειτουργημα δλδ ,οπως κανετε αυτη την στιγμη που απαντατε στις ερωτησεις μας ,και αυτο ειναι φυσικά προς τιμην σας!
    Θα ήθελα να με βοηθησετε στο εξης:εχω χειρουρχηθει κατω γναθο ,ειχα προγναθισμο ,εχω βεβαια μια βδομαδα και ειναι ακομα νωρις αλλα θα ηθελα να μάθω αν υπαρχει καποιο σκευασμα που να βοηθα στην υποχωρηση του πριξιματος και του μελανιασματος.Επισης θα ηθελα να ρωτησω σε ποσο διαστημα υποχωρει το μουδιασμα στο κατω χειλος και μετα ποσο καιρο πρεπει να ανησυχεί καποιος οτι μπορει να εχει υποστει αμετακλητη βλαβη;
    Ευχαριστω πολυ και μονο που υπαρχει αυτη η σελιδα και επιτελους μπορει καποιος να παρει υπευθυνες απαντησεις.Να στε παντα καλα !

    • implantnet on said:

      Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, είναι πραγματικά πολύ ενθαρρυντικά. Οσον αφορά τα ερωτήματά σας: Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός για κάθε επέμβαση. Τώρα σε σχέση με το μούδιασμα, η πορεία της υπαισθησίας και το αν τελικά υποχωρήσει έχει να κάνει με την βλάβη που υπέστη το νεύρο απο την έκταση της επέμβασης. Αν δεν υποχωρήσει μέσα σε 2 χρόνια τότε λέμε ότι είναι μόνιμο το πρόβλημα. Ωστόσο εύχομαι το καλύτερο και περαστικά

  110. κώστας on said:

    καλησπερα κ καθηγητα. Το εξής προβλημα μου ειναι πως πρεπει να βγαλω 4 φρονιμιτες και αλλα μπροστινα που χαλασανε απο τα αλλα,. η ιστορια ειναι πως εγω απο τα 17 μου χρονια και ειμαι 36 περνω χαπια γιατι με πιανει πανικος, ανχος. κ νομιζω πως μου κοβετε η αναπνοη,. τα δοντια επρεπε να τα ειχα βγαλει χρονια τωρα. η δυσοσμια δεν υποφερετε , κ νομιζω πως και στο κεφαλι μου που ειναι κουδουνι οφειλετε αυτο. σε οσους οδοντιατρους ρωτησα μου ειπαν πως το μουδιασμα για φρονιμιτι κραταει 3 ωρες , αν ομως με μουδιασουν θα νομιζω πως δεν αναπνεω . Πραγματικα εχετε να μου προτινετε κατι ,.

    ευχαριστώ εκ τον προτερον.

    • implantnet on said:

      Αν δεν μπορείτε να αντέξετε ψυχολογικά τον οδοντίατρο υπάρχει και η λύση της γενικής αναισθησίας. οπως και να έχει πρέπει να κάνετε τα δόντια σας

  111. Καλησπέρα σας, συγχαρητήρια για την σελίδα σας,είναι σημαντικό αυτό που κάνετε!Ήθελα να με βοηθήσετε στο εξής: είμαι μόλις 24 και πέρσι έκανα απονεύρωση κάτω δοντιού,καθώς χρειαζόταν γιατί είχε σπάσει και το σφράγισμα που είχα(έτσι είπε η γιατρός μου).Μου είπε να πάω μετά από μήνες να μου βάλει θήκη κάτι που δεν έκανα.Σήμερα διέκρινα στο δόντι κάτι σαν ρωγμή.Είναι δείγμα ότι κάτι τρέχει και να πάω να βάλω θήκη?Επίσης,διάβασα σε κάτι ιστιοσελίδες ότι η απονεύρωση μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις και τώρα τελευταία έχω κάτι θέματα με έντερο-νεφρό(πόνους κτλ).Υπάρχει περίπτωση να σχετίζεται?Συγγνώμη αν σας μπέρδεψα απλά έχω ανησυχήσει πολύ για όλα αυτά.Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

    • implantnet on said:

      η απονεύρωση των δοντιών μόνο ωφέλειες έχει. Πηγαίνετε στον γιατρό σας. Ελπίζω η ρωγμή να ειναι σε τέτοια έκταση και θέση που να μπορεί να διορθωθεί

  112. ALEXANDROS on said:

    Γιατρε μου γεια σας,να ειστε παντα καλα που βοηθατε τον κοσμο που υποφερει,ι δικη μου ερωτηση γιατρε μου ειναι η εξης,εχω αρκετα ΑΜΑΛΓΑΜΑΤΑ και αποφασισα να τα αφαιρεσω για λογους υγειας αλλα και εμφανισης,βρηκα ενα τυχαιο οδοντιατρο και μου ειπε ειναι απλο και να παω να μου τα αφαιρεση,εμαθα ομως οτι υπαρχουν κινδυνοι για καταποση και αναπνοη του υδραργυρου κατα την αφαιρεση τους αν δεν υπαρχουν καπιες ειδικες προφυλαξεις με συνεπειες στην υγεια,οταν του ειπα αυτο του οδοντιατρου μου απαντησε δεν χρειαζεται τιποτα απο οσα λες και ειναι απλα μια αντικατασταση,σας ρωτο γιατρε μου,προκαλουν τα αμαλγαματα προβλημα στον οργανισμο αν τα αφησω?και αν τα αφαιρεσω υπαρχει ειδικη διαδικασια ασφαλειας που πρεπει να γνωριζει ο οδοντιατρος?ο θεος να σας εχει καλα γιατρε μου,σας ευχαριστω

    • implantnet on said:

      Το ερώτημα σας είναι αρκετά ενδιαφέρον αλλά και δύσκολο να απαντηθεί. Δεν υπάρχουν έρευνες σχετικά με το θέμα. Εκείνο που θα συμβούλευα είναι κάθε φορά που αφαιρούνται αμαλγάματα θα πρέπει να γίνεται προσεκτική αναρρόφηση και όσο το δυνατόν αποφυγή της κατάποσης των ρινισμάτων

  113. ΕΛΕΝΗ on said:

    Σας ευχαριστω παρα πολυ για την αμεση απαντηση σας.

  114. Καλημέρα κύριε καθηγητά, θα ήθελα να με βοηθήσετε στο εξής θέμα, αν μπορείται και ευχαριστώ εκ των προτέρων. Είμαι 46 ετών και παίρνω αντιβίωση amoxil 1gr επί 3 εξαιτίας οιδήματος στη δεξιά παρειά που πιστεύω ότι επανεμφανίστηκε η κύστη που είχε εμφανιστεί πριν από 3 χρόνια. Τότε είχα επισκεφτεί γναθοχειρουργό, ο οποίος μου είχε συστήσει ριζεκτομή την οποία όμως δεν έκανα. Αυτή την εποχή για επαγγελματικούς λόγους διαμένω προσωρινά σε νησί και δε μπορώ να επισκεφτώ τον γναθοχειρουργό. Το ερώτημά μου είναι : είμαι καλυμμένη με τη συγκεκριμένη αντιβίωση και τη δοσολογία και για πόσες ημέρες να την παίρνω ? μήπως μπορώ να μειώσω η δοσολογία ? ( γιατί η amoxil μου προκαλεί πόνο στα οστά ).
    Ευχαριστώ για το χρόνο σας, Ζήνα.

    • implantnet on said:

      Η αντιβίωση αντιμετωπίζει τα συμπτώματα και όχι την αιτία που τα προκαλεί. Αυτό σημαίνει οτι ειναι μόνο προσωρινή αντιμετώπιση του προβλήματος. Το θέμα με τις κυστεις και τις άλλες αλλοιώσεις του στόματος ειναι οτι η οστική καταστροφή προχωρά ασυμπτωματικα και η καθυστέρηση αντιμετώπισης τους μεγεθύνει το πρόβλημα. Η συμβουλή μου ειναι να βρείτε έναν οδοντίατρο με καλές γνώσεις χειρουργικής εκεί που βρίσκεστε και να προχωρήσετε στην απαιτούμενη επέμβαση .

  115. Καλησπέρα σας και καλή εβδομάδα,
    ήθελα σας ρωτήσω το εξής: τοποθέτησα μια θήκη σε ένα απονευρωμένο δόντι που είχα 1 χρόνο τώρα.Η τοποθέτηση έγινε πριν 2 βδομάδες και ξαφνικά ξύπνησα σήμερα με έντονο πόνο στο ούλο ακριβώς στο σημείο αυτό και συνεχίστηκε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τι μπορεί να είναι?
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  116. κατερινα on said:

    Καλησπέρα
    Με την σειρά μου θα ηθελα να ρωτησω ειμαι21 και απο μικρή τρίζω τα δόντια μου ο οδοντίατρος μ έχει δώσει να φοράω μασελάκια. Τον τελευταίο καιρό τυχαίνει να ξυπνάω με ημικρανίες και εδω και 2 μερεςεχω ένα μουδιασμα-γαργαλητο στα 5-6 κατω μπροστινα δόντια μπορειτε να μου πείτε αν συνδεονται με το τριξιμο και εαν οχι οι ημικρανοες και το γαργαλητό απο που προέρχονται

  117. Manolis papadoulis on said:

    Kalispera sas. Tha ithela na sas kano mia erotisi. Prin 9 mines eixa kanei ena sfragisma. I ainesi anaisthisias m tripise opos eipe o giatros to nevro tis glwssas. Mexri k tr einai moudiasmeni oli i arisreri meria t stomatos m. M eipe o giatros oti tha perasei mesa sto examino alla tpt. Doste mou mia simvouli ti na kano kai an uparxei periptosi n mou minei monima

    • implantnet on said:

      Κε Παπαδουλη η περίπτωση σας έχει ενδιαφέρον. Πείτε του γιατρού σας να επικοινωνήσει μαζι μου. Με ενδιαφέρει να μάθω το αναισθητικό που χρησιμοποίησε. Επικοινωνήστε και εσείς μαζι μου στο τηλέφωνο που υπάρχει στο βιογραφικό της σελίδας μου. Σας ευχαριστω

      • Manolis papadoulis on said:

        Tha epikoinonoiso amesa mazi sas. Na sas rotiso kati epeidi me endiaferei. Mou eipan oti an to neuro den ftiaxei mesa sto examino tote apo kei kai pera diskola tha ftiaxei alla kai ma epanelthei pali tote tha prepei na perasoun arketa xronia. Isxiei kati teteio? Tora exoun perasei 9 mines. Uparxei fovos gia mi epanafora kai afairesi moudiasmatios?

      • implantnet on said:

        Μπορεί να πάρει μέχρι και δυο χρονια για να επανέλθει. Οπότε υπομονή…

      • implantnet on said:

        Ευχαριτώ για τα καλά σας λόγια. Αυτό που σας είπε ο γιατρός σας ισχύει, δηλαδή όλα τα δόντια ελλείψει ανταγωνιστή ή διπλανού δοντιού μετακινούνται στον οδοντικό φραγμό. Ενα εξίσου σοβαρό πρόβλημα είναι οτι μετά την εξαγωγή και συγκεκριμένα 1 χρόνο μετά χάνεται το 50% του διαθέσιμου οστού πράγμα που κάνει πολύ δύσκολη την τοποθέτηση ενός εμφυτεύματος. Αυτό που γίνεται τελικά είναι οι άνθρωποι να καταντάνε να τρώνε με λιγότερα δόντια πράγμα που οδηγεί σε μασητική αναπηρία.

  118. Σταθης Τσανακτσιδης on said:

    Καλησπερα σας και συγχαρητηρια για το site σας.
    Θα ηθελα να κανω μια πολυ συντομη και απλη ερωτηση

    Εχω βγαλει μια κυστη στην ανω γναθο στην περιοχη το κυνοδοντα και πρεπει να εγχειριστω.Επειδη φοβαμαι απιστευτα τους οδοντιατρους και επισης ποτε δεν εχω κανει την παραμικρη επεμβαση στην ζωη μου, ερωτω…. Θα πονεσει? ειναι το μονο που με κανει και καθυστερω την επεμβαση…

    Επισης ο οδοντιατρος μου που ειναι και χειρουργος στοματος μου λεει οτι μπορουμε να το κανουμε στο ιατρειο…πιστευετε οτι ειναι σοφο? η να παω καλυτερα σε καπιο νοσοκομειο/κλινικη

    Ευχαριστω εκ των προτερων

    • implantnet on said:

      Δεν θα πονέσετε. Θα γίνει με τοπική αναισθησία. Γίνεται σε ιδιωτικό ιατρείο. Ο ιατρός που αχολείται με την χειρουργική έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό και τις γνώσεις.

  119. Γιάννης on said:

    Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για το site σας!Εύχομαι να σας δίνει δύναμη ο Θεός και να συνεχίσετε να προσφέρετε έργο!!Μια απλή ερώτηση γιατρέ, είμαι 23 χρονών κι έκανα πριν 2 μήνες εξαγωγή του τελευταίου πίσω δοντιού στη κάτω γνάθο (γομφίος αν δεν κάνω λάθος). Ο οδοντίατρος που έκανε την επέμβαση μ’είπε ότι θα πρέπει να βάλω εμφύτευμα αλλιώς θα χάσω το αντίστοιχο επάνω δόντι καθώς είναι στον “αέρα” και με το καιρό θα κρεμάσει.Ισχύει κάτι τέτοιο?Πρέπει δηλαδή να βάλω εμφύτευμα?Μερικά άτομα που ρώτησα μ’ είπαν ότι κι αυτοί βρίσκονται χρόνια σε παρόμοια θέση και δεν υπήρξε πρόβλημα.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας και τη βοήθειά σας.
    Με εκτίμηση,
    Γιάννης.

  120. εδω και πολλα χρονια πρεπη να ειχα βγαλει 4 φρονιμιτες καθως και τους μπροστινους τραπεζιτες που εχουν χαλασει. συνολο 8 . ο λογος που δεν παω ειναι γιατι απο τα 17 μεχρι κ τωρα στα 35 με πιανει κριση πανικου κ νομιζω πως αν με μουδιασουν δεν θα μπορω να αναπνεω .οποτε θα παθω κριση. ακουσα για μια ενεση και θα ηθελα την γνωμη σας . αμερικανικη ενεση. απο μια κλινικη στην αθηνα μου ειπανε πως αν οι φρονιμιτες εχουν βγει , θα σου κανω την ενεση ,θα μουδιαση το δοντι αλλα οχι εσυ.εσυ δεν θα καταλαβεις μουδιασμα.θα εισαι οπος τορα που μιλαμε,..τι γνωμι εχετε για την ενεση αυτη . την γνοριζεται.? μιν παθω κ τιποτα..ευχαριστω.

    • implantnet on said:

      Δεν ξερω για ποιότητα πράγμα μιλάνε. Ωστόσο για το πρόβλημα σου ο πιο ψυχολογικά αποδεκτός τρόπος ειναι η λεγόμενη μέθη που θα σε κάνει πιο συνεργάσιμο στην όλη διαδικασία.

  121. Αννα on said:

    Γεια σας και συγχαρητηρια για αυτο που κανατε.. Ηθελα να σας ρωτησω.. Πριν απο δυο μηνες εβγαλα τον αριστερο κατω εισεγκλειστο φρονιμητη μου με χειρουργειο.. Η πληγη δεν εκλεινε και ειχα επισκεφθει τον οδοντιατρο μου. Ξεπλυνε την περιοχη και μου ειπε πως θα κλεισειι απο μονη της. Απο τοτε ομως περασε σχαδον ενας μηνας, εχει μεινει ενα μικρο τμημα ανοιχτο, πλενω τα δοντια μου δυοκαι τρεις φορες την ημερα, χρησομοποιω και λιστερινγκ, αλλα δεν αντιμετωπιζεται η κακοσμια. Και αναγκαζομαι ολη σχεδον την ημερα να μασαω τσιχλες η να εχω καραμελες.Υπαρχει αντιμετωπιση στην κακοσμια? Γιατι πραγματικα, δεν υποφερεται.. Μακαρι να μου δωσετε μια λυση.. Ευχαριστω και καλη συνεχεια…

  122. Αννα on said:

    Γεια σας και συγχαρητηρια για αυτο που κανατε.. Ηθελα να σας ρωτησω.. Πριν απο δυο μηνες εβγαλα τον αριστερο κατω εισεγκλειστο φρονιμητη μου με χειρουργειο.. Η πληγη δεν εκλεινε και ειχα επισκεφθει τον οδοντιατρο μου. Ξεπλυνε την περιοχη και μου ειπε πως θα κλεισειι απο μονη της. Απο τοτε ομως περασε σχαδον ενας μηνας, εχει μεινει ενα μικρο τμημα ανοιχτο, πλενω τα δοντια μου δυοκαι τρεις φορες την ημερα, χρησομοποιω και λιστερινγκ, αλλα δεν αντιμετωπιζεται η κακοσμια. Και αναγκαζομαι ολη σχεδον την ημερα να μασαω τσιχλες η να εχω καραμελες.Υπαρχει αντιμετωπιση στην κακοσμια? Γιατι πραγματικα, δεν υποφερεται.. Μακαρι να μου δωσετε μια λυση.. Ευχαριστω και καλη συνεχεια…

  123. Γιατρέ, Καλημέρα!
    Αν κ διάβασα όλα τα παραπάνω σχόλια, θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ κάτι.
    Πριν από 1 μήνα έβγαλα τους δύο αριστερούς έγκλειστους φρονιμήτες. Δεν είχα κανένα θέμα εκτός απτό πρήξιμο το οποίο υποχώρησε σε μία εβδομάδα και πήγα κ έβγαλα τα ράμματα.
    Ωστόσο, 1 εβδομάδα μετά ξύπνησα και ήμουν πρησμένη όπως την πρώτη ημέρα της εξαγωγής. πήγα στο γιατρό, ο οποίος μου είπε πως είναι απόστημα και μου το καθάρισε με κάτι σαν σύριγγα. Ο πόνος ήταν ανυπόφορος. Τώρα έχουν περάσει 6 ημέρες (παίρνω και αντιβίωση) αλλά δεν έχω ξεπρηστεί πλήρως. στο μάγουλο ακόμη πιάνω αυτό το γρουμπούλι.
    Είναι φυσιολογικό; Ή θα χρειαστεί να ξαναπάω; Μήπως να βγάλω μία ακτινογραφία;
    Ευχαριστώ!

    • implantnet on said:

      Πρέπει να ξαναπατε. Και να βγάλετε ακτινογραφία. Οι υποτροπές θέλουν λίγη προσοχή

  124. Καλησπέρα σας!Ήθελα να κάνω μια ερώτηση.Εδώ και ένα χρόνο πάω σε έναν οδοντίατρο και νομίζω ότι δε μου κάνει καλή δουλεια και με κοροιδεύει. Πριν λίγο καιρο μου εκανε σφραγισμα,μετά έφυγε και χρειαστηκα απονευρωση γιατι είπε ότι είχε χαλάσει πολύ και μετα εβαλα θηκη.Μετα απο λιγους μηνες ενιωσα ενοχληση γενική στο στομα μου,πήγα να με δει και μου ειπε ειναι ο φρονιμητης που βγαινει και οτι μιας και πηγα να μου εκανε σγραγισμα σε ενα δοντι που ειχε σημειωσει απο περσι οτι θελει σφραγισμα(ενοχληση δεν ειχα νιωσει ποτε στο συγκεκριμενο δοντι).Μου φανηκε περιεργο,αλλα ειπα κατι θα ξερει ας το κανω.Μου κανει το σφραγισμα και μια βδομαδα μετα ποναω πολυ οταν πινω κατι ειδικα αν ειναι κρυο.Υπαρχει περιπτωση να εχει φυγει καποιο κομματι από το σφραγισμα ή ειναι φυσιολογικο αυτο λιγες βδομαδες μετα?Σας ευχαριστώ πολύ!

    • implantnet on said:

      Ολα ειναι πιθανά. Ωστοσο απο την στιγμη που υπαρχει θεμα εμπιστοσυνης αλλαξτε καλυτερα οδοντιατρο

  125. Γεια σας κύριε καθηγητά και καλή χρονιά.

    Θέλω απλά να σας υπενθυμίσω εκείνο το άρθρο που σας είχα ζητήσει το καλοκαίρι για τα βλαστοκύτταρα στην οδοντιατρική.

    Το αναμένω με ενδιαφέρον.

    Με εκτίμηση,
    ΑΛΕΞ

    • Κουτανη Φωτεινη on said:

      Καλημερα κυριε Νταμπαρακη και συγχαρητηρια για το εργο σας και την πολυτιμη βοηθεια σας,εχω μια κορη στα 18 με εγκλειστους τους πανω κυνοδοντες.τα σιδερακια τα βαλαμε τον απριλιο του 2013 και το καλοκαιρι καναμε τις τομες στον ουρανισκο για να τους βοηθησουμε να εμφανιστουν.Ο δεξιος πηγε πολυ καλα και σχεδον ειναι στην θεση του ,ο αριστερος δεν εχει κουνηθει ακομα μετα απο 6 μηνες.Ποσο ακομα να περιμενουμε ,αν ειναι αγκυλωμενος υπαρχει περιπτωση να κατεβει?το επομενο ερωτημα μου ειναι τι θα κανουμε στο κενο που θα δημιουργηθει σε περιπτωση που θα τον αφαιρεσουμε τελειως.Να προτιμησουμε το εμφυτευμα η να γεμισουμε το κενο τραβωντας τα υπολοιπα με τα σιδερακια.Η κορη μου (Αννα Πολυδωρα) σας ειχε στειλει ενα mail και της ειπατε μπορει και τα δυο ,αλλα εχουν πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα.θα ηθελα να ακουσω την γνωμη σας.Σας ευχαριστω εκ των προτερων

      • implantnet on said:

        Για το πότε και αν θα κατέβει το δόντι θα σας πεί ο ορθοδοντικός ως πιο ειδικός. Για το θέμα του πιθανού κενού στον τομέα από την στιγμή που δεν μπορεί να αξιοποιηθεί το δόντι καλύτερα θα είναι να μπεί εμφύτευμα γιατί η μετακίνηση των διπλανών δοντιών δεν εξυπηρετεί. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια

  126. κυριε καθηγητα πριν 20 ημερεσ δεχτηκα μια μπουνια στ0 σημειο τησ ανω γναθου καιτησ κατω πλευρασ της μυτης επι πεντε ημερες ειχα μικρη ενοχληση αλλα μετα τα οντιατα δυο μπροστινα τα οποια ειναι απονευρωμενα και εχω γεφυρα με δωδεκα δοντιαμε πονουσαν ολο και περισσοτερο .επισης ειχα τσουξιμο φαγουρα στη κατω πλευρα της μυτης καπιες φορες στα δοντια και μερικες φορες ενιωθα ενα πονο να αντανακλα στο ρουθουνι και μετωπο δεξιας πλευρας καθωςκαι κατι να ενοχλει σαν κατι να υπαρχει και να εμποδιζει ποτεκεντρικα κατω απο τη μυτη αλωτε προς τα δεξια.ειδα να υπαρχει πανω στα ουλα των χτυπημενων δοντιων να υπαρχειενα εκριμα ασπρο κολωδεσ πικτο ομοιο με της εκρισσεις της μυτης.επισκεφτηκα οδοντιατρο στη ακτινογραφια εδειξε ερεθισμο στη ριζα του δεξιου μπροστινου απονευρωμενου δοντιου πηρα αμοξιλ 500 .επειτα απο μια εβδομαδα ενω οι ενοχλησεις συνεχιζοταν πηγα στο οδοντιατρο πουεφτιαχα τη γεφυρα στην ακτινογραφια την καινουρια ειδε πλατυνση ριζας του δεξιου δοντιου μου ειπε επανελελεγχο εκτοσ απροοπτου σε ενα μηνα.εδω και λιγεσ ημερες παρατησα ενα σπυρακι μικρο στο εσωτερικο της μυτης πανω στο κοκκαλο του δεξιου ρουθουνιου.υπαρχει η περιπτωση να μην ειναι σπυριαλλα σιριγγιο?σημερα ειδα το ιδιο εκριμαπου ανεφερα πριν πανω σε τρια διαφορετικα σημεια των ουλωνβρισκονται το υψος τησ ριζαςαπλα επανω στα ουλα δεν ειδα απο καπιο σημειο να εκρινεται.τι θα μπορουσε να ειναι?σημειωνω οτι εχω το δεξιο φρονημητη για εξαγωγη και μετα απο το γιατρο το νιωθω ενοχλημενο.μηπως το εκριμα προερχεται απο το φρονημητη μηπως αποστημα μολυνση?το τσουξιμο η φαγουρα στα δοντια μυτη εχει βελτιωθει ο πονος στα δοντια ερχεται μερικες φορεσ και ειναι ελαφρυς επισης εχουν βελτιωθει ολα τα συμπτωματα.θα ηθελα τη γνωμη σας. σας ευχαριστω.

    • implantnet on said:

      Πιθανώς να πρόκειται για συρίγγιο. Αν τα χτυπημένα δόντια δεν είναι απονευρωμένα 6 μήνες μετά το τραύμα θα πρέπει να ελεγχθεί αν το δόντι είναι νεκρό

  127. επισης ξεχασα να αναφερω οτι αμεσως μετα τον τραυματισμο αιμοραγουσα απο μυτη και στομα μιση ωρα .αν χρειαστει εξαγωγη πως θα γινει λογω του οτι εχω γεφυρα?

  128. Ευσταθοπουλου Ανθη on said:

    Γεια σας !εχω στην δεξιά πισω πλευρά της ανω γνάθου μια κυστη στο πισω δόντι και κατεπεκταση και το δεξί ιγμοριο εχει κυστη ,σε ενα κομμάτι αξονικης διακρίνεται διάτρηση ,το πισω δόντι στηρίζει 4 δόντια ως τον κυνοδοντα,ιγμοριο ίδια δεν παθαίνω ουτε ενόχληση εχω ,το διαπίστωσα απο ακτινογραφία και ο ωρλ βλέπει βλέμμα και οχι πυον.,μου προτείνουν εξαγωγή δοντιού και στο ίδιο χειρουργείο μεταμόσχευση συνθετικού κοκκαλου!συμφωνειτε για ηταν καλυτερα το κόκκαλο να μπει σε δεύτερο χρονο λόγω φλεγμονής;

    • implantnet on said:

      Από την στιγμή που το ιγμόρειο δεν έχει συμπτωματολογία, πρόκειται για χρόνια φλεγμονή, επομένως μπορεί να γίνει η παραπάνω οστική αναγέννηση

  129. Γιατρέ μου γεια σας! Καταρχήν συνχαρητηρια για την μεγάλη και ανθρώπινη πραγματικά προσπάθεια σας και το χρόνο που αφιερώνεται στον καθένα απο εμάς.
    Είμαι 32 ετών και έχω μια γέφυρα η οποία ξεκινάει διπλα απο το φρονιμητης και ηταν κολλημένη με προσορινη κολλά για 7 χρονια. Τώρα ξεκόλλησε αλλα τα δοντια δεν έχουν τεριδονιστει. Σε 3 μέρες θα παω να μου την κολλήσει η να μου φτιάξει αλλη θήκη αλλα θα πρέπει να τα απονευρωσει πρώτα τα δυο στηρίγματα. έχω ενα μικρό πόνο – ενόχληση. Μήπως ωφειλεται στο ότι κουνιέται η γέφυρα.; Είναι απαραίτητες οι απονευρωσεις; Η ακτινογραφια δεν έδειξε κάτι.
    Σας ευχομαι να έχετε δύναμη και να είστε γερός για να συνεχίσετε το πολύτιμο έργο σας!

    • implantnet on said:

      Η απονεύρωση είναι απαρίτητη ακόμα και αν δεν υπάρχουν ακτινογραφικά συμπτώματα από την στιγμή που το δόντι είναι νεκρό, δηλαδή όταν δεν αντιδρά σε θερμικά ερεθίσματα ζεστό-ψυχρό

  130. Χριστίνα on said:

    Καλησπέρα σας γιατρέ. Βρήκα τυχαία την σελίδα σας και μου φάνηκε ενδιαφέρουσα. Πριν μερικές μέρες τελείωσα μια απονεύρωση (την πρώτη μου). Η οδοντίατρος τελείωσε με την απονεύρωση και το σφράγισμα μου το έκανε μετά απο 3 μέρες δηλαδή σήμερα. Μόλις έγινε λοιπόν η προ τελευταία επίσκεψη οπου τελείωσε η απονεύρωση το βράδυ της ίδιας μέρας το δόντι άρχισε να μου πονάει και να μην μπορώ να μασίσω απο εκείνη την πλευρά! Πονάει ακόμη και με την επαφή του δοντιού με τα δόντια της άλλης γνάθου! Ο πόνος συνεχίζεται ακόμη και τώρα 4 μέρες μετά την προ τελευταία επίσκεψη. Η οδοντίατρος είπε οτι δεν βλέπει κάτι που να δικαιολογεί τον πόνο και οτι κατα πάσα πιθανότητα ευθήνεται το ειδικό φάρμακο που έβαλε στην ρίζα για την απονεύρωση, το οποίο σε κάποιους πτοκαλεί πόνο. Μου είπε οτι μάλλον θα πονέσει μια με δύο μέρες ακόμη και ότι μετά θα είναι εντάξει. Εγώ παίρνω παυσίπονα ακόμη και για να κοιμηθώ. Φοβάμαι γιατί δεν βρίσκω την αιτία του πόνου. Μήπως δεν πέτυχε η απονεύρωση; Μήπως υπάρχει κάποια επιπλοκή; Υπάρχει πιθανότητα να χάσω το δόντι μου; Νομίζω οτι αξίζει να σημειώσω οτι κατα την διάρκεια της απονεύρωσης και των επισκέψεων δεν είχε πονέσει καθόλου το δόντι μου μόνο τώρα στο τέλος. Όλο αυτό ξεκίνησε επειδή το δόντι το οποίο ήταν σφραγισμένο έκανε απόστημα. Όταν ήταν απλά σφραγισμένο πονόυσε με τον ίδιο τρόπο για μία μέρα όταν μασούσα σκληρές τροφές με το συγκεκριμένο δόντι! Σας παρακαλώ πείτε μου την γνώμη σας γιατί ανησυχώ πολύ! Σας ευχαριστώ θερμά!

    • implantnet on said:

      Τα συμπτώματα ακόμα και 7 μέρες μετά το τέλος της θεραπείας είναι αναμενόμενα

  131. ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΚΑΝΑ on said:

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ! ΕΙΜΑΙ 17 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 21/02/2014 ΕΚΑΝΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΕΓΚΛΙΣΤΟΥ ΦΡΟΝΙΜΙΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΜΟΥΔΙΑΣΜΑ ΚΑΙ ΔΙΣΚΑΜΨΙΑ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ….ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΥΤΟ????

    • implantnet on said:

      Δεν αναφέρατε αν το δόντι είναι στην άνω ή την κάτω γνάθο. Εχει σημασία. ολα τα συμπτώματα που αναφέρετε είναι δικαιολογημένα μετεξακτικά

      • ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΚΑΝΑ on said:

        ΤΟ ΔΟΝΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΓΝΑΘΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΜΟΡΑΓΓΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΔΙΑΣΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΣΧΕΔΟΝ…..

  132. Βασίλης on said:

    Καλησπερα γιατρέ και συγχαρητήρια για την εργασία σας.Έχω βάλει θήκες στα 2 μπροστινά πάνω δόντια.Μου έχει κάνει απόστημα στα ούλα κ παίρνω αντιβίωση.Ο γιατρός μου είπε να υποχωρήσει το απόστημα για να το ανοίξει.Υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί να αφαιρεθούν τα δόντια κ να βάλω εμφυτέματα; Σας ευχαριστώ πολύ!

    • implantnet on said:

      Εξαρτάται απο την αιτία του αποστήματος. Μπορεί να είναι από νέκρωση του δοντιού οπότε χρειάζεται απονεύρωση ή μπορεί να είναι από τα ούλα οπότε χρειάζεται περιοδοντική θεραπεία. Απο την στιγμή που τα δόντια δεν έχουν κινητικότητα δεν σκεφτόμαστε την εξαγωγή τους

  133. vasilis cy on said:

    Καλησπέρα σας, ήθελα να ρωτήσο σχετικά με το αναισθητικό, μου είχε κανει 4 ενέσεις και πάλι δεν με έπιανε με αποτέλεσμα να μου το βγάλει έτσι( τον φρονιμιτι) και να καταλαβένο φουλλ τον πόνο. παρολιγο να λιποθημίσω, μου είπε ‘οτι πρέπει να βγάλω και τους άλους 3 , είμε παρα πολι φοβισμενος., δεν θέλω να ξαναπάω τι να κανω ? γιατί δέν με πιάνει το αναισθητικό ? ??

    • implantnet on said:

      Νομίζω ότι αυτό συμβαίνει σπάνια και δεν είναι απαραίτητο οτι θα επαναληφθεί. Κουράγιο…

  134. ΜΑΡΙΑ on said:

    Καλησπέρα σας,ήθελα να κάνω μια ερώτηση.Εδώ και 5 μήνες εχω βάλει 6 εμφυτεύματα στην πάνω γνάθο,τέσερις φορές μου πήραν μέτρα το οποίο ήταν πολύ οδυνηρό,πολύς πόνος και πρήξιμο και την τέταρτη φορά έπεσε ένα από τα εμφυτεύματα.Τι μπορώ να κάνω απο εδώ και πέρα ωστε να τελειώσει αυτό το βάσανο και να έχω και καλά αποτελέσματα αντάξια των χρημάτων που ήδη πλήρωσα?

    • implantnet on said:

      Η αποτύπωση των εμφυτευμάτων, ειδικά όταν είναι αρκετά σε αριθμό αποτελεί μια σύνθετη εργασία και χρειάζεται υπομονή και απο τον ασθενή και τον γιατρό. Οσον αφορά το θέμα της απώλειας του εμφυτεύματος, ότι και να σας πω από την στιγμή που δεν έχω δει την ακτινογραφία θα είναι λάθος. Αν αυτό που χάθηκε δεν είναι σε στρατηγική θέση μπορεί να γίνει προσθετική με τα υπόλοιπα

  135. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΘΑ ΣΑΣ ΗΜΟΥΝ ΕΥΓΝΟΜΩΝ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ. ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΗ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ, ΜΕ ΚΑΛΕΣΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΒΓΑΛΕΙ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΑΝ ΥΑΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΓΙΣΜΕΤΑ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ. ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 8 ΜΗΝΩΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΝΑΕΙ. ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΙΕΤΑΙ ΤΟ ΔΟΝΤΙ. ΠΗΓΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ, ΕΒΓΑΛΑ ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΦΙΑΝΕΤΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΑΠΛΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΙΣΩΣ ΤΟΥ ΕΦΥΓΕ ΤΟ ΑΚΡΟΡΙΖΙΟ ΣΕ ΜΙΑ ΕΜΦΡΑΞΗ. ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΠΟΝΑΕΙ ΚΙΟΛΑΣ. ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΑΡΩ 10 ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΕ ΑΝΑΝ ΕΙΔΙΚΟ ΝΑ ΜΟΥ ΒΓΑΛΕΙ ΤΙΣ ΕΜΦΡΑΞΕΙΣ. ΑΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙ. ΑΝ ΟΧΙ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ Ο ΙΔΙΟΣ! ΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!!!!! ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΑΠΟΝΕΥΡΩΜΕΝΟ ΔΟΝΤΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΓΩ ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ? ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΟΝΑΩ????? ΚΑΙ ΟΙ 2 ΕΙΝΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ , ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΓΝΑΘΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΑΠΛΑ???? ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ Δ Ε Ν Ξ Ε Ρ Ω ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΕΥΓΝΟΜΩΝ

    • implantnet on said:

      Νομίζω ότι σας συμβούλεψαν πολύ σωστά. Δεν χρειάζεται να τρομοκρατείστε. ολα διορθώνονται από την στιγμή που έχετε καλούς γιατρούς. Κάνετε ότι σας συμβουλεύσουν

  136. Kalispera giatre k sigxaritiria gia tin ekseretiki douleia sas. prox8es ekana ena sfragisma arketa megalo opos eipe o giatros to opoio opos mou eipe glitosa tin aponeurosi.. mou to anoikse to eftiakse k otan teleiwse k mou to xtupise me ponouse… tora 2 meres meta me ponaei akoma otan to piezw k masaw kati….einai dunaton na min eide oti xreiazete aponeurosi i na min katalave to apostima k na mou to ekleise etsi? ti prepei na kanw euxaristw poly gia ton xrono sas

    • implantnet on said:

      Δόντι που πονάει στην επίκρουση όπως αναφέρετε δύο πράγματα έχουν γίνει: η προεξέχει λίγο, δηλαδή βρίσκει στο κλείσιμο και πρέπει λίγο να χαμηλώσει ή αν δεν συμβαίνει αυτό υπάρχει βλάβη στο νεύρο και χρειάζεται απονεύρωση. Ο οδοντίατρος δεν μπορεί να προβλέψει αυτό το συμβάν.

      • Giatre kalispera. Tha ektimousa para poli na afierwnate ligo xrono na mou apandousate. Simera zisame mia tragiki mera kathws to mwro mas epese apo ta xeria tis ginaikas pou to prosexei me apotelesma na ipostei dipli rixi katw gnathou kathws kai apokolisi aristera tou sagoniou (miloume gia mwro 11 minwn) auti tin stigmi nosileuete sto nosokomeio kai aurio tha kanei enxirisi. Tha tin kanei kapios neophytos demetriades o opios einai gnathwxeirourgos kai tha valei plaka sto mwro. Vasika exw 2 erwtimata. An I epevsasi einai sovari kai kata poso tha epireasei tin exwteriki emafanisi tou mwrou kai deuteron kata poso tha boresoun ta dondia tou na anaptixthoun swsta kai an tha iparxei kapio provlima me tin omilia tou

  137. Καλησπέρα σας.Είμαι 60 ετών με οστεοπόρωση κ περιοδοντίτιδα.Έκανα έξι εξαγωγές την ίδια μέρα κ αμέσως μου τοποθέτησαν τα εμφυτεύματα.Υπάρχει πιθανότητα ο οργανισμός μου να μην τα δεχτεί κ να τα ”πετάξει”?Γιατί φοβάμαι πως ο γιατρός μετά από το ότι μου έκανε 10 ενέσεις κ όλες αυτές τις επεμβάσεις δεν είναι κ πολύ σόι.Σας ευχαριστώ

    • implantnet on said:

      Θα ήθελα πριν σας απαντήσω να μου πείτε ποιά ακροβώς φάρμακα παίρνετε για την οστεοπόρωση

  138. ΜΠΕΚΙΑΡΗ ΖΕΤΑ on said:

    Καλησπέρα γιατρέ, τέλος Σεπτεμβρίου πριν από 7 μήνες περίπου, πήρα την απόφαση να βγάλω και τον τελευταίο φρονιμίτη (κάτω αριστερά). Η εξαγωγή ήταν δύσκολη και ακολούθησαν δύσκολες ώρες και μέρες…Την επόμενη μέρα καταλάβαινα ότι κάτι δε πάει καλά.. η γλώσσα μου είχε πρηστεί και στο αριστερό μέρος ήταν σαν γδαρμένη, κόκκινη και ερεθισμένη.. Με ενοχλούσε πάρα πολύ στη μάσηση και στην ομιλία. Μετά από μια εβδομάδα το πρήξιμο είχε φύγει…δυστυχώς όμως δεν είχε αλλάξει και η εικόνα της, εξακολουθούσε και εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να με ενοχλεί.. είναι σαν να την έχω γδάρει και η αίσθηση ποικίλει σαν να την έχω δαγκώσει, σαν να την έχω κάψει… Μια συνεχής ενόχληση μέσα στο στόμα μου και μια συνεχής σκέψη στο μυαλό μου.. Τι έχω και αν θα περάσει ποτέ??? Επισκέφθηκα 2 στοματολόγους, ο τελευταίος (επίκουρος καθηγητής στην Οδοντιατρική σχολή Αθηνών) μου είπε ότι δεν έχει κάτι οργανικό και δεν υπάρχει κάποια θεραπεία και ότι εγώ αυτοτραυματίζω τη γλώσσα μου η οποία προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και τη σπρώχνω πάνω στα δόντια…….και αυτό έγινε μετά την εξαγωγή???γιατί πριν δεν το έκανα????και συνέχισε λέγοντας μου όσο μπορώ συνειδητά να μην το κάνω και σιγά σιγά θα περάσει….ο οδοντίατρος μου, μου λέει ότι κυνηγάω ένα φάντασμα…μεταφορικά.. και έχει απόλυτο δίκιο…και να με τραυμάτισε ο γναθοχειρουργός μετά από 7 μήνες θα είχε περάσει…ειλικρινά έχω απελπιστεί και δε ξέρω τι να κάνω…θα με βοηθούσατε πολύ αν μου προτείνατε κάτι…αν σκέφτεστε ένα πιθανό αίτιο. Σας ευχαριστώ πολύ γιατρέ εκ των προτέρων…θα περιμένω με αγωνία την άποψη σας!

Υποβολή απάντησης

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Log Out / Αλλαγή )

Google+ photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Log Out / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 56 other followers

%d bloggers like this: